Bolla: Tökéletesen felkészültünk az Eb-re, nincs ok aggodalomra

2024. június 14. – 19:21

Bolla: Tökéletesen felkészültünk az Eb-re, nincs ok aggodalomra
A csapattagok már a kölni stadionban – Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar labdarúgó-válogatott két tagja, Nego Loic és Bolla Bendegúz már Kölnben, a szombati Eb-mérkőzés helyszínén állt a sajtó rendelkezésére. Mindketten a jobb oldalon bevethetőek, de mivel Nego kisebb sérüléssel bajlódik, nem lehet ott a pályán szombaton. Ezt ő nem mondta, de a kapitány, Marco Rossi határozottan utalt rá.

„Nem riválisok, hanem csapattársak vagyunk, ez a része a sportnak. Bendi nagyon tehetséges játékos, látom, hogy sokáig eljuthat a pályáján. Szoktunk tanácsokat adni egymásnak, ellesni egymástól az apróságokat, amivel csak jobbak lehetünk. Nincs féltékenységről szó, az a lényeg, hogy jól teljesítsünk. Azt a teljesítményt, amit Izrael ellen nyújtott, azt szeretnénk látni tőle minden nap. Nem gondoltam arra, hogy valaha magyar színekben játszom, de az élet Magyarországra sodort, és ez egy jó választás volt, meg is köszönöm minden nap azt a szeretet, és örömet” – mondta Nego.

A Le Havre játékosa kifejtette azt is, hogy nincsen határ előttük, a végsőkig szeretnének harcolni. Minimális célkitűzés a továbbjutás, de ez minden csapatnak a célja, akik ott vannak a legjobb 24 között. Nekik nincs más feladatuk, mint hogy keményen játsszanak. Egy döntetlennek örülne a német-skóton.

„Tökéletesen felkészültünk, nincs okunk aggodalomra – vágott bele Bolla Bendegúz. – 2007-ben voltunk itt, Németországban egy gyerektornán, a Cordial Cupon, Dominik és Csoboth Kevin is a csapatban volt. Eszünkbe jut, hogy honnan indultunk, és most egy Eb-n vagyunk. Büszkeséggel tölt el, hogy Eb-re készülünk, ez is azt mutatja, hogy milyen munkát végeztünk el abban a kis klubban, Székesfehérváron, a Főnixben.”

A kapitány, Marco Rossi úgy értékelte, hogy az ellenfélnek nagyon sok erőssége van, kemény és szilárd a védekezésük. Elég Akanjira gondolni a védelemben, aki a Manchester City játékosa. A középpályán ott van Granit Xhaka, aki a Leverkusennel futott remek szezont. Elöl pedig nagyon gyorsak. Rendkívül erős csapat.

„Nagyon nyugodtak a játékosok, a magabiztosságuk egyre növekszik, napról-napra. Hogy mi fog történni, senki sem tudja, tele lesz érzelemmel ez a meccs. Érzik a nyomást és az elvárást a játékosok, hiszen az Eb-n vagyunk, amit az egész világon néznek. Ez a nyomás elkerülhetetlen, ezt fontos kezelni, hogy a koncentráció megmaradjon. Összeszedettnek kell lenni, tudni, hogy miért vagyunk ott a pályán” – összegzett a kapitány.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!