Szoboszlai reagált arra, előny lehet-e, hogy kevesebbet játszott a szezon végén Liverpoolban

2024. június 11. – 16:52

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar fociválogatott hétfőn megérkezett az Európa-bajnokság alatti főhadiszállására, Weiler im Allgäuba, kedden pedig a csapatkapitány, Szoboszlai Dominik meg is tartotta az első sajtótájékoztatót. Két-három napja tudta meg, hogy valamennyi csapat közül ő lesz a legfiatalabb csapatkapitány. „Szuper érzés, nagy megtiszteltetés” – így kommentálta.

Olyan messze jutna a társaival, amennyire csak lehetséges, még ha ez nem is lesz egyszerű. „Ki kell használni mindent, amiben jók vagyunk, márpedig a csapategységre nem lehet panasz, többször bizonyítottuk már, hogy tudunk egymásért küzdeni. Úgy kell belemenni, hogy nincs veszítenivalónk. Ha a ránk jellemző hozzáállással játszunk az első perctől, akkor valami nagyszerűt vihetünk véghez.”

A szezon közepén még attól lehetett tartani, hogy kifacsarja őt a liverpooli szezon, az utolsó meccseken azonban nem kezdőként számított rá Jürgen Klopp. Azóta is tart az össznépi találgatás, a válogatott ebből profitálhat-e. Szoboszlai erre így reagált.

„Általában pozitívan fogom fel a dolgokat, nem nagyon viselt meg mentálisan, hogy az utolsó négy meccsen kevesebbet játszottam, mint az előtte lévő negyvenen. Úgy gondoltam, hogy jó, ha így alakult, akkor koncentráljunk az Eb-re, így a sérülés esélye még kisebb volt. Próbáltam kicsit pozitívan látni a helyzetet, még akkor is, ha szívesebben játszottam volna.”

Szoboszlai makacs sérülése miatt három éve nem játszhatott a részben hazai rendezésű Eb-n, pedig szeretett ott lenni a pályán.

Megerősítette, megvan a taktikájuk, az alapjátékuk, ezen belül lehet változtatni annyit, hogy mindenki szabadabban mozoghasson. Ha kell, kisegítik egymást, tudják, kinek, mi a feladata. A lényeg, hogy ne maradjanak lyukak a csapaton belül.

A 2016-os Eb-ről élénken él benne a kép, hogy a válogatott sikere mennyi embert tudott az utcákra kivinni. „Marco Rossi megkérdezte tőlünk, hogy mennyit fizetnénk egy felejthetetlen Eb-ért. Mindenki a zsebébe nyúlna. Persze ez nem így megy, ezt most teljesítménnyel kell megoldani, nem pénzzel.”

Szoboszlai a Montenegró elleni novemberi mérkőzés után úgy köszönte meg a buzdítást a szurkolóknak, hogy ez még csak a kezdet, a nyáron valami felejthetetlen lesz.

Szombaton Svájc az ellenfél, jövő szerdán Németország, vasárnap pedig Skócia. A hat csoportból két nemzet biztosan továbbjut, és a négy legjobb harmadik is folytathatja a nyolcaddöntőben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!