Panaszkodtak a svájciak, nem tudnak rendesen edzeni az Eb előtt, rossz pályát kaptak

2024. június 11. – 14:14

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szabályainak megfelelően nemcsak a magyar, hanem a svájci válogatott is elfoglalta az edzőbázisát hétfőn. A svájciak Stuttgartban laknak, és a város határában lévő Waldauban edzenek. Pontosabban edzenének, mert göröngyös és egyenetlen a pálya. A Bologna középpályása, Remo Freuler nagyon diplomatikusan úgy nyilatkozott a Blicknek, hogy nem ideális a helyzet. Az előzetes terepszemlén felmérték ezt a pályát, de az időjárás az utóbbi napokban nem kímélte, ezért lett hepehupás.

Az UEFA bocsánatot kért, és nagy erőkkel dolgozik a megoldáson, mondta a svájci válogatott szóvivője, de még nem találta meg. A Stuttgarter Kickers pályája kézenfekvő lehetőségnek látszott, de az sem tökéletes, mert éppen most rakták le a szőnyeget, és még az altalajjal nem nőtt össze.

Felmerült az is, hogy a VfB Stuttgart edzőpályára mennek – itt munkálatok zajlanak a szezon után –, bár az messzebb van, és arra kell készülniük, hogy a dugóban hosszabb időt töltenek. Végül úgy döntöttek, hogy maradnak Waldauban. Magyarország Weilerben kifogástalan körülmények közt készülhet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!