A kalapácsvető Halász Bence ezüstérmes a római Európa-bajnokságon

2024. június 9. – 22:38

Másolás

Vágólapra másolva

A római atlétikai Európa-bajnokság vasárnap esti versenynapján – esőben – rendezték a kalapácsvetés döntőjét, ahol megszületett az első magyar érem.

A biztonsági dobással kezdő Halász Bence a negyedik sorozatban elért 80,49-es dobásával, idei legjobbjával az élre ugrott. A lengyel Wojciech Nowiczki azonban hatodikra tartogatta a legjobb dobását, és 80,95-tel megelőzte.

Halásznak volt még egy dobása, megpróbálta visszavenni az első helyet, de amikor a dobókörbe lépett, még jobban esett, így nem volt esélye. 46 centivel lett jobb a riválisa nála – két éve is ugyanez volt az Eb-sorrend –, a párizsi olimpián folytathatják tovább a csatájukat.

A magyar csúcstartó sprintert Takács Boglárkát három század választotta el, hogy ott legyen a nyolcas döntőben a száz méteres síkfutásban. 11,16-tal ért célba, és végül a kilencedik helyen zárt.

„Nyilván bosszant, hogy három századdal maradtam le a döntőről, de sokkal jobban bosszant, hogy nem tudtam olyat futni, amilyen formában vagyok” – értékelt az MTI-nek Takács.

Molnár Attila 400 méteren a nyolcadik helyen biztosította a helyét a fináléban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!