Előre ivott a medve bőrére a dobogóra áhítozó spanyol atléta, a cél előtt előzték be

2024. június 8. – 15:30

Előre ivott a medve bőrére a dobogóra áhítozó spanyol atléta, a cél előtt előzték be
Fotó: Aleksandra Szmigiel / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A spanyol távgyalogló Laura García-Caro megmutatta nemrég, milyen, amikor egy profi sportoló pár másodpercre kienged és visszamegy amatőrbe. A Sky News híre szerint a 29 éves García-Caro a római atlétikai Eb-n már a cél felé tartott a bronzérem biztos tudatában, kapott is egy zászlót a nyakába, és ünnepelni kezdett.

Azonban egy ponton kénytelen volt jobbra nézni, ugyanis nagy tempóval elhaladt mellette az ukrán Ljudmila Oljanovszka, hogy ő érjen be végül harmadikként a 20 kilométeres gyaloglás céljába. Sokat elárul a spanyol atléta arckifejezése a lenti videón, ahogy két méterrel a célvonal előtt leelőzik:

García-Caro utólag azt nyilatkozta, érthetően csalódott, főleg, hogy a futam elején szenvedett, aztán helyrebillent, visszajött a versenybe, és az utolsó 10 méteren már biztos volt a dobogóban. Most össze kell raknia fejben, mi történt, és persze törött szívét is meg kell gyógyítania.

A 31 éves Oljanovszka korábban négy évet kihagyott doppingvétség miatt, de 2019 óta újra versenyez. Elmondta, izgatott volt, hogy az oroszokkal harcoló hazájának nyerhet érmet. Ő is nagyon fáradt volt a végére, de nagyon akarta az országának az érmet. A római Stadio Olimpicóban két olasz nyakába került az arany és az ezüst, Antonella Palmisano győzött, Valentina Trapletti lett a második 35 gyaloglóból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!