Mikler marad a szegedi kézilabdacsapatnál, Imsgard távozik

2024. június 7. – 16:34

Másolás

Vágólapra másolva

Mikler Roland meghosszabbította a szerződését az OTP Bank-Pick Szegednél, eszerint jövő nyárig biztosan marad a csapat harmadik kapusa, írja az MTI. A 39 éves játékos tizedik idényét kezdi a Tisza-parton.

„A következő idényben nagy szükségünk lesz egy tapasztalt kapusra, így örömmel jelentem be, hogy 2025. június 30-ig meghosszabbítottuk Mikler Roland szerződését”, nyilatkozta Kiss Bence cégvezető. „Az a rutin, amellyel ő rendelkezik, hatalmas érték”, mondta, szerinte az új szezonban nagy szükség lesz rá.

Mikler a továbbiakban is lelkesen várja a közös munkát, „Boldog vagyok, hogy a tizedik szegedi szezonomat kezdhetem majd el, amit természetesen izgalommal várok. Komoly változások lesznek a keretben, ez mindig különlegessé tesz egy felkészülést”, mondta a kapus.

Mikler 2010-ben Dunaújvárosból igazolt a szegedi csapatba, időközben négy évig játszott a rivális Veszprémben is, de 2019 óta újra a szegedi csapatot erősíti. 2012-ben játszott a londoni olimpián negyedik helyen végzett magyar csapatban, 2014-ben nyert EHF-kupát szegedi színekben, 2021-ben és 2022-ben magyar bajnok lett.

Pénteken derült ki az is, hogy a norvég Emil Kheri Imsgard Szegedről átigazol a dán Höj Elite-be. Imsgard márciusban még szegedi szerződése meghosszabbításáról beszélt, erről azóta nem volt szó. A 26 éves játékos, tavaly nyáron hároméves szerződést kötött a szegediekkel, az hogy végleg, vagy csak ideiglenesen vált, egyelőre nem derült ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!