Megverték az Esbjerget, BL-döntőt játszhatnak a Győr kézisei

2024. június 1. – 16:38

Másolás

Vágólapra másolva

A női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének első mérkőzését a Győr és az Esbjerg játszotta. A dán csapat eddig még nem nyert meccset a Final Fourban, és ez a rossz sorozat szombat délután sem szakadt meg. Pedig jól kezdtek a dánok, 5–2-re vezettek, de innen a magyar csapat egy ötgólos rohammal átvette a vezetést. Ezek után a dánok lőttek zsinórban három gólt, és 7–8-ról a győriek percei következtek, és a félidő végére egy nyolc perces szünetet kihasználva 13–9 lett, az utolsó másodpercben a klubtól búcsúzó szélső, Schatzl Nadine volt a gólszerző.

A második félidőben az Esbjerg felzárkózott, a 7-6 elleni játék nem igazán ízlett az ETO-nak, és a legnagyobb sztár, Henny Reistad is megtalálta az utat a gólszerzéshez.

Az utolsó tíz perc 21–19-es magyar vezetéssel kezdődött, és Per Johansson időt kért, hogy döntő rohamra indítsa érezhetően fáradó csapatát. A szélre visszahozta Lukács Viktóriát, középre pedig Nze Minkót.

Az utolsó öt percre 22–21-es vezetéssel indultak a csapatok, és Nze Minko hatalmas gólt lőtt talpról. Nora Mörk klasszis megoldással, hetesből ejtett egy gólt, ezzel ismét egy gólra hozta fel az Esbjerget. Az elhaló győri támadás után üres kapura lőttek a dánok, de a felső kapufa hárított, nagy mázli volt. Kristianssen belement, Sandra Toft ezt ellensúlyozva óriási bravúrt mutatott be a kapuban.

Másfél perccel a vége előtt ismét a Győr támadhatott, már passzív jelzés alatt megtalálta a koreai Ryu a beállóban norvég Brattsettet, aki a kapuba pattintott. A dánok a szélről feljöttek egy gólra, 16 másodperccel a vége előtt a Győr időt kért, csak meg kellett őrizniük a labdát.

A feltűnően gyengén és sok hibával játszó Ryu eladta, az Esbjerg még odaért a kapuig, Tofttól azonban az utolsó pillanatban jött egy bravúr – kiszedte a felsőből Solberg lövését –, és ezzel a Győr készülhet a vasárnapi döntőre, amiben az ellenfele a Metzet legyőző Bietigheim lesz. A németek nagy meglepetésre 36–29-re nyertek. Ebben a szezonban az ETO kétszer is legyőzte a Bietigheimet, de most egészen más típusú meccs jön.

Győri Audi ETO KC-Team Esbjerg (dán) 24-23 (13-9)
gólszerzők: Nze Minko 6, Szöllősi-Schatzl 4, Oftedal, Gros, Brattset 3-3, Győri-Lukács 2, De Paula, Rü, Kristiansen 1-1, illetve Mörk 6, Reistad 5, Möller, Sa. Solberg 4-4, Petersen 3, Rushfeldt 1
lövések/gólok: 39/24, illetve 43/23

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!