Pár hónap alatt másodszor távozik a Barcelonától a klubikon, Xavi

2024. május 24. – 14:37

Másolás

Vágólapra másolva

Az FC Barcelona vezetősége kisebb meglepetésre menesztette Xavit, a labdarúgócsapat vezetőedzőjét – jelentette az MTI. A klub döntése azért váratlan, mert csupán néhány hete erősítették meg pozíciójában az együttes korábbi legendás játékosát.

Xavi január végén, a Villarrealtól elszenvedett hazai vereség után jelentette be, hogy az idény végén távozik posztjáról, április végén azonban a klub arról tájékoztatott, hogy a 44 éves Xavi mégis kitölti a jövő nyárig szóló szerződését. A szakember menesztése ugyan váratlan, ám a spanyol lapok már azt is tudni vélik, hogy a címvédőként a bajnokságban már biztosan második Barca hétfőn bejelenti az új vezetőedzőt, a német Hansi Flicket. Flick 2020-ban megnyerte a BL-t a Bayernnel, a német válogatott élén azonban megbukott a 2022-es vb-n.

A spanyol válogatottal játékosként világ- és kétszeres Európa-bajnok Xavi 2021 novembere óta irányítja a katalán csapatot. Xavi játékosként 1998-ban debütált az első együttesben, amelyben 2015-ig szerepelt középpályás irányítóként. A Barcával 25 trófeát nyert, közte négy BL-t, nyolc spanyol bajnoki címet és három Király Kupát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!