Orbán Viktor a stílust hiányolja a fiatal magyar futballisták játékából

2024. május 20. – 22:39

Orbán Viktor a stílust hiányolja a fiatal magyar futballisták játékából
Orbán Viktor a Sporting Lisboa egyik játékosának nyakába akasztja az ezüstérmet a Puskás-Suzuki Kupa díjátadóján – Fotó: Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A Real Madrid 2-1-re legyőzte a portugál Sporting Lisboa csapatát az U17-es korosztálynak kiírt labdarúgó Puskás-Suzuki Kupa felcsúti döntőjében, írja az MTI. A bronzérmet az olasz Juventus szerezte meg, 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel győzte le a házigazda Puskás Akadémiát.

Orbán Viktor szerint a kupa tapasztalatai alapján évről évre szűkül a távolság a Puskás Akadémia és a Honvéd utánpótláscsapatai, valamint a legjobb európai klubok U17-es együttesei között. A miniszterelnök erről az M4 Sportnak beszélt. Úgy véli, a magyar csapatok egyenrangú ellenfelei voltak a külföldi együtteseknek, de van még tennivaló – például a saját stílus kialakítása.

„Minden stílushoz képest fel tudtuk mérni, hogy hol tartunk, és fel tudtuk tenni azt a kérdést is, hogy van-e a Puskás Akadémiának és a Honvédnak valami fajta magyaros jegyeket mutató saját stílusa – ebből még keveset látunk, itt még sok tennivaló van, mert ugyan pariban vagyunk, de hogy mitől magyar a mi futballunk, arra most még nehéz válaszolni” – mondta a miniszterelnök.

Csányi Sándor MLSZ-elnök véleményét az utánpótlás helyzetéről itt lehet elolvasni>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!