A negyedik bíróval őrjöngött, nyakkendőjét tépte Massimiliano Allegri, ki is rúgta a Juventus

2024. május 17. – 18:49

A negyedik bíróval őrjöngött, nyakkendőjét tépte Massimiliano Allegri, ki is rúgta a Juventus

Másolás

Vágólapra másolva

A Juventus labdarúgócsapata azonnali hatállyal menesztette Massimiliano Allegri vezetőedzőt – írja az MTI. A torinói együttes – ami szerdán az Atalanta 1-0-s legyőzésével elhódította az Olasz Kupát – azért bontotta fel Allegri szerződését, mert a tréner a döntő utolsó perceiben magából kivetkőzve őrjöngött a negyedik játékvezetőnél.

A szakvezető az öltönyét levéve kiabált a tartalék bíróval, majd miután a mérkőzést vezető Fabio Maresca kiállította, később, az ünneplés alatt visszatért a pályára, és előbb a nyakkendőjét vette le, majd az ingét kigombolva ünnepelt, és közben kritikával illette a Juventus igazgatóit.

Allegri előbb 2014 és 2019 között 271, majd 2021 óta 149 meccsen irányította a Juventust, amivel a bajnoki címet és az Olasz Kupát is ötször hódította el, és amivel 2015-ben és 2017-ben is Bajnokok Ligája-döntőt vívott.

A mostani szezonból még két mérkőzés van hátra, a következő idényben már biztosan BL-résztvevő, negyedik helyen álló Juventus hétfőn Bolognába utazik, majd jövő vasárnap a Monza elleni hazai találkozóval zárják a Serie A-t.

A tréner utódja sajtóhírek szerint épp a harmadik helyezett Bolognát edző, a csapatot szintén a BL-be vezető Thiago Motta lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!