Millió dollárt fizettek egy szalvétáért, ami Messi sorsáról döntött

2024. május 17. – 16:54

Millió dollárt fizettek egy szalvétáért, ami Messi sorsáról döntött
Fotó: WIktor Szymanowicz / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Közel egymillió dollárért kelt el egy pénteki aukción az a szalvéta, amelyen a nyolcszoros aranylabdás Lionel Messi 2000-ben elkötelezte magát az FC Barcelona labdarúgócsapatához – írja az MTI.

Az akkor 13 éves, azóta világbajnok támadó a 2000. december 14-én írt „előszerződés” után került a katalán sztárcsapathoz. A szalvéta Messié mellett két játékosügynök, Horacio Gaggioli és Josep Maria Minguella, valamint a Barcelona akkori sportigazgatója, Carles Rexach aláírásával van ellátva.

Az előzetes megállapodás – amit nem sokkal később a hivatalos szerződésírás követett – egy barcelonai teniszklubban született, és egészen pontosan 965 ezer dollárért (344 millió forintért) került új gazdájához. A tárgy kikiáltási ára 300 ezer dollár volt.

A szalvétára írt „megállapodás” Messi apjának, Jorgénak szolgált biztosítékul arra, hogy a Barcelona valóban szerződtetni kívánja fiát, ugyanis ezt megelőzően a tárgyalások egy ideje már elakadtak.

Messi ezután 2021 nyaráig erősítette az együttest, akiknek felnőttcsapatában 2004-ben mutatkozott be, és ahol a többi között négyszer Bajnokok Ligáját, tízszer pedig spanyol bajnokságot nyert, 778 mérkőzésen 672 gólt szerezve.

A 2022-ben vb-aranyérmes támadó a barcelonai évek után két idényt a Paris Saint-Germainben játszott, tavaly nyár óta pedig az Inter Miami labdarúgója.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!