Majoross Gergely lett a magyar férfi hokiválogatott szövetségi kapitánya

2024. május 14. – 13:49

Másolás

Vágólapra másolva

Majoross Gergely lett a világ élvonalába visszajutott magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya, megbízatása három évre szól, írja az MTI. Kercsó Árpád 2001-es távozása óta ő az első, aki nem ideiglenesen vezeti a válogatottat. A 45 éves Majoross a 2019-es divízió I/A-s tornán megbízottként már irányította a válogatottat, új kapitányként az augusztus 29. és szeptember 1. közötti pozsonyi olimpiai selejtező lesz az első tétversenye.

Majoross 150-szer volt válogatott, tagja volt a 2008-as szapporói feljutást kiharcoló csapatnak is, 2011-es visszavonulása után edzőként dolgozott a MAC juniorjainál, a Miskolci Jegesmedvéknél és a MAC magyar, illetve szlovák bajnokságában szereplő felnőtt csapatainál is. Kétszer nyert Mol, illetve Erste Ligát, 2021-től tavaly nyárig a szlovák Nové Zámky vezetőedzője volt, majd az elmúlt idényben a német másodosztályú Ravensburgnál dolgozott.

„A hároméves megállapodás jó lehetőség, hogy folyamatot vigyünk a rendszerbe. Sikeres generációváltáson és világbajnokságon vagyunk túl. Azon fogunk dolgozni, az a cél, hogy olyat vigyünk véghez, ami még nem volt a magyar hokiban, és ez lehet akár az A csoportban maradás is” – mondta az új kapitány, aki részmunkaidőben lesz kapitány, és még keresi azt a klubot, ahol a szezon közben is dolgozhat.

„Nagyon örülünk annak, hogy magyar kapitányunk van. Hosszabb időt vett igénybe, mire meg tudtunk állapodni” – mondta Such György elnök arról, hogy Majoross Gergellyel akár már korábban is lehetett volna szerződést kötni, de a szakember akkor még a német Ravensburggal volt munkaviszonyban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!