Valter Attila bukott a Giro d'Italián

2024. május 8. – 18:28

Másolás

Vágólapra másolva

Valter Attila bukott, és végül a 165. helyen ért célba a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny csütörtöki ötödik szakaszán. A szakaszt a francia Benjamin Thomas nyerte meg sprintbefutóban, miközben az összetettbeli elsőséget megtartotta a szlovén Tadej Pogacar.

Valter Attila valamivel kevesebb mint 26 kilométerrel a cél előtt bukott viszonylag nagyot, az Eurosport közvetítésében látottak alapján meg is sérülhetett, de végül cserekerékpárral folytatta a versenyt. Csütörtöki 165. helyével összetettben a 61. helyre csúszott vissza, hátránya csaknem tizennyolc perc Tadej Pogacarral szemben.

A kétszeres Tour de France-győztes Pogacar, valamint összetettbeli nagy riválisai egyformán 11 másodperces hátránnyal zárták az etapot, így a szlovén sztár megőrizte a rózsaszín trikót, előnye 46 másodperc a második Geraint Thomasszal, és 47 a harmadik Daniel Martínezzel szemben.

„Láttam mindkét versenyzőnk bukását. Szerencsére mindketten folytatni tudták, de egészen más adrenalintól túlfűtötten visszapattanni a nyeregbe, mint másnap újra rajthoz állni” – nyilatkozta az M4 Sport helyszínen tartózkodó riporterének Mark Reef, Valter Attila csapatának sportigazgatója. Hozzátette, a szerdaihoz hasonló szakaszokon „nem lehet túl sokat nyerni, viszont annál többet lehet veszíteni”. „Meg kell vizsgálnunk az állapotukat és a helyzetet, de bízzunk a legjobbakban” – mondta Reef.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!