A PSG négy kapufát lőtt, Hummels fejesével BL-döntős a Dortmund

2024. május 7. – 22:53

A PSG négy kapufát lőtt, Hummels fejesével BL-döntős a Dortmund
A világbajnok Hummelst ünneplik a társai – Fotó: Sarah Meyssonnier / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A Bajnokok Ligája kedd esti elődöntőjében a Borussia Dortmund – meglepetésre – idegenben is legyőzte a Paris St. Germaint. A franciák rengeteg helyzetet kihagytak, és könnyen lehet, ha reggelig játszanak, akkor sem rúgnak gólt. A BVB a hatodik kapott gól nélküli meccsét hozta le a BL-ben.

Mivel a Dortmund egy hete Füllkrug góljával az első meccset megnyerte, nagyon nem bánta, hogy a hazai pályán játszó PSG nem kezdett nagy rohamokkal a visszavágón. Aktívabbak voltak ugyan a párizsiak, de az első félidő legnagyobb helyzetét mégis Adeyemi hagyta ki. A csatár egy gyors kontrát fejezett be veszélyes lövéssel, Donnarummának bravúrra volt szüksége még úgy is, hogy már négyen vették körbe a fiatal csatárt.

A második félidőt érezhetően nagyobb lendülettel kezdte a PSG, egy beadás után Zaire Emery három lépésről a kapufát találta el, és nem a kaput.

Két perc múlva vezetett a Dortmund.

Brandt szögletére tökéletesen érkezett Hummels, és ha a párizsiak pontosan tudták is, hogy a pontrúgásoknál messze a legveszélyesebb a világbajnok védő, mégsem tudták megakadályozni, hogy négy méterről ne emelkedjen fel, és zavartalanul bólintott a kapuba.

Hummels fejét már elhagyta a labda, hamarosan a kapuban köt ki – Fotó: Kai Pfaffenbach / Reuters
Hummels fejét már elhagyta a labda, hamarosan a kapuban köt ki – Fotó: Kai Pfaffenbach / Reuters

A PSG rákapcsolt, Ramosnak volt is egy helyzete, Dembele centerezése után, de fölément a kísérlete. Aztán Mendes 24 méterről telibe találta a bal oldali kapufát, ennél az esetnél Kobel már verve volt, hiába vetődött, nem tudott volna menteni. Ebben a párharcban ez volt a negyedik kapufájuk, a teljes szezonban pedig a tizennegyedik, ami BL-rekord.

A 65. percben Hummels még éppen a tizenhatos előtt szabálytalankodott, a videózás is megerősítette, hogy Orsato játékvezető jól ítélte meg a szituációt. Asensio szabadrúgása a sorfalban halt el.

Niklas Süle becserélése után a Dortmund öt védővel védekezett, és még inkább a kontrákra rendezkedett be. Eközben önfeláldozóan védekeztek a németek, Kobel kapus is a helyén volt Mbappé rövid sarokra tartó labdájánál.

Úgy kezdődött az utolsó tíz perc, hogy a PSG tudta, legalább két gólra van szüksége, hogy egyáltalán a hosszabbítást kiharcolja.

A gólok helyett azonban most is a kapufák jöttek.

Marquinhos fejese centikkel ment mellé, a 87. percben Mbappé találta el a kapufát, de a lécről a mezőnybe vágódott a labda. Egy perccel később Vitinha távoli bombáját ugyancsak a léc mentette. A kipattanót a meccs legjobbja, Hummels takarította el. Az utolsó pillanatokban már nem akadt nagy helyzet, a PSG kiesett.

A Dortmund 2013 után jutott be ismét a BL-döntőbe, akkor is a Wembley-ben rendezték. Tizenegy éve a Bayern München volt az ellenfele, és veszített. Erre a párharcra most is megvan az esély, ha a bajorok szerda este megverik valahogy a Real Madridot. Az a találkozó 2–2-ről indul.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!