Blikk: Az orosz állami gázvállalat Gazprom lehet a Fradi főszponzora

2024. április 21. – 20:40

Másolás

Vágólapra másolva

A Ferencváros futballcsapata épp most nyerte meg a bajnokságot, de máris arról szólnak a hírek, hogy milyen céggel köt a következő idényben szponzori szerződést a klub. A Nemzeti Sport pár napja még csak azt lebegtette meg, hogy a cég, amivel tárgyal a Fradi, egy „több iparágban érdekelt világvállalat, amely ebben az idényben BL-csapatot, illetve korábban topligás klubot is támogatott”, hogy nagyon sok pénzről van szó, és hogy egy éve folynak már a tárgyalások, és a következő pár hétben be is jelenthetik az üzletet.

A Blikk most meg is nevezte a céget, azt írja a lap, nyílt titok, hogy az orosz állami gázvállalat Gazpromról van szó. A Nemzeti sport értesüléseiből stimmelne is a BL-csapatos (a szerb Zvezda) és a topligás (a német Schalke) kitétel. A Blikk azt írja, több milliárd forintos összegről van szó.

A Gazprom egyébként tényleg szívesen szponzorál sportcsapatokat, az említett két európai futballklub mellett korábban résztulajdonos volt a Houston Astros amerikai baseball-csapatban, megfordult szponzorként a Forma 1-ben, évekig hivatalos szponzora volt a FIFA-nak, illetve van saját focicsapata is, a szentpétervári Zenit.

Az Ukrajna ellen indított háború (amit Oroszország elég nagy részben a cég földgázbevételeiből finanszíroz) eléggé megváltoztatta a helyzetet, a Gazprom logójának feltűnése egy EU-s ország bajnokcsapatának mezén biztosan komoly felháborodást váltana ki – még ha ezt papíron nem is tiltja semmi.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!