Marozsán jól kezdett, de megingott és kiesett barcelonai tenisztornán

2024. április 18. – 18:05

Másolás

Vágólapra másolva

A barcelonai, 2,8 millió dollár összdíjazású tenisztornán Marozsán Fábián az argentin Facundo Diaz Acosta ellen vereséget szenvedett, és nem jutott be a legjobb nyolc közé.

A 39. helyen álló magyar játékost a tizenhetedikként emelték ki, és csak a második fordulóban mutatkozott be, mivel átvette a sérülés miatt visszalépett, címvédő Carlos Alcaraz helyét a főtáblán. Szerdán a 19 éves francia Luca van Assche (99.) sérülés miatt feladta ellene a küzdelmet, igaz, már hátrányban volt.

A balkezes argentin az 53. helyen áll az ATP rangsorában, jó formában érkezett Európába, miután februárban tornát nyert, és a tudását igazolta is. Egyébként is a salak a kedvenc borítása.

Az első négy gémben hozták az adogatásaikat, Marozsánnak az ötödik gémben minden bejött, és zsinórban négy pontot csinálva semmire vette el riválisa szervajátékát. Mivel a sajátját 30 mind után két labdát nyerve hozta, 4:2-es előnybe került. A 24 éves magyar játékos 5:3-as vezetésénél ismét nullára vette el Acosta adogatását, így 35 perc alatt meg is nyerte az első szettet.

A jó kezdés utáni jó folytatás azonban elmaradt, mert a második szettben Acosta mindjárt az első gémben brékelt, rögtön az első bréklabdáját értékesíteni tudta. Aztán 5:3-nál, amikor Marozsán a játszmában maradásért szervált, az argentin 15:15 után három pontot ütött zsinórban, és már el is vitte a második játszmát, és negyven perc alatt egyenlített.

A harmadik játszmában sem változott a forgatókönyv, Marozsán megint elbukta az első adogatását, gyorsan 3:0-s hátrányba került, és végül egy gémet hozva 6:1-re veszített, és ezzel véget ért neki a torna, nem jutott be a nyolc közé. A végeredmény: 6:3, 3:6, 1:6. Néhány pozíciót így is javít a mostani helyezésén.

Április végén Madridban játszik – ugyancsak salakon –, majd Rómába megy, ott kell már pontokat védenie, mert tavaly akkor robbant be Alcaraz legyőzésével.

Fucsovics Márton Bukarestben, hasonló összdíjazású tornán bejutott a negyeddöntőbe, miután két játszmában felülmúlta a második kiemelt Tallon Griekspoort.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!