Egy korai tizenegyesgól után nem jött a folytatás, kiesett a Liverpool az El-ből

2024. április 18. – 22:54

Egy korai tizenegyesgól után nem jött a folytatás, kiesett a Liverpool az El-ből
Szalah miután értékesítette a büntetőjét, egy óriási ziccert hagyott ki – Fotó: Isabella Bonotto / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A múlt heti, hazai pályán elszenvedett sokkoló, háromgólos veresége után a Liverpool a legerősebb összeállításában állt fel az Atalanta elleni visszavágóra. A brazil Alisson ott volt a kapuban, Alexander-Arnold a védelem jobb oldalán, Szoboszlai Dominik játszott előtte a középpályán. Mohamed Szalah is kezdett, Gakpo és Díaz volt még a csatársorban.

Már a hetedik percben előnybe kerültek az angolok, mert Ruggeri kézzel ért egy beadáshoz, és a jogos tizenegyest azonnal befújta a játékvezető, a videó pedig megerősítette. Szalah állította le a labdát, és a kapu bal oldalába gurított, a kapus a másik irányba várta.

Felcsillant egy nagyarányú győzelem reménye.

Szoboszlainak volt egy távoli lövése, amit Musso biztosan fogott, ahogy a helyén volt Díaz kiugratásakor is, kivetődve elérte a labdát. Az Atalanta nem állt vissza védekezni, sőt olykor olyan bátran támadott, hogy a kontráknak is lehetőséget adott. A 31. percben egy ilyen végén a védelem az utolsó pillanatban tudott menteni, az albán védő, Berat Djimsiti becsúszása akadályozta meg, hogy Díaz ne kerüljön kihagyhatatlan ziccerbe.

A 39. percben kitűnő indítást kapott Szalah, egyedül vezethette volna a labdát a kapusra, de 24 méterről ráemelte, a kaput azonban nem találta el, ráadásul vagy négy métert tévedett. (Ha ez bemegy, lényegesen nyíltabb lett volna a meccs.) Az Atalanta egy lesgóllal válaszolt, elsőre is úgy látszott, hogy Koopmeiners a védők mögül indult, a visszajátszás ezt igazolta.

A második félidő első helyzetét az Atalanta alakította ki, de Alisson a helyén volt, amikor Ederson lövésre vállalkozott tíz méterről. Van Dijk fejesénél a másik oldalon Musso ölelte magához a labdát a 60. percben.

A 66. percben Díaznak, Szoboszlainak és Szalahnak véget ért a meccs, Jürgen Klopp nemsokára Alexander-Arnoldot is lecserélte, amivel mintegy jelezte, kezd beletörődni a kiesésbe. Az Atalanta ugyanis stabilan játszott, az angolok pedig korántsem voltak olyan lendületesek, hogy több góllal megnyerjék ezt a meccset.

Eseménytelenül csordogáltak az utolsó percek, a játék élvezhetetlen volt, de az Atalanta a legkevésbé sem bánta, mert nekik folytatódik a sorozat. A Marseille lesz az ellenfelük az elődöntőben. A másik ágon a Roma a német bajnok, idén veretlen Leverkusennel találkozik.

Jürgen Klopp utolsó nemzetközi meccse nem a dublini kupadöntő lesz májusban, hanem a bergamói stadionban fejezte be. A BL után az angol csapatoknak az El is véget ért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!