A franciákkal kezdi az olimpiát a női kéziválogatott, a férfiak is megkapták a címvédőt

2024. április 16. – 17:55

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) kedden délután elkészítette az olimpiai tornák csoportbeosztását. A nők az első kalapba kerültek, mivel megnyerték a selejtezőjüket Debrecenben. A férfiak a harmadik kalapból várták a húzást.

A kétszeres olimpiai bajnok Jerome Fernandez segített a csoportok kialakításában. Előbb a nők kaptak ellenfeleket. A rendező franciák eldönthették, hová szeretnének kerülni, miután tíz nemzet már megkapta a beosztását. A francia kapitány, Olivier Krumbholz pedig a B csoportot, vagyis a magyarokét választották.

  • A csoport: Dél-Korea, Dánia, Szlovénia, Németország, Norvégia, Svédország
  • B csoport: Angola, Brazília, Spanyolország, Hollandia, Magyarország, Franciaország

A nők az első meccsüket a pénteki megnyitóünnepség előtt, csütörtökön játsszák a franciákkal, a pontos időpontot később jelölik ki, de valószínűleg 21 órától.

„Három olyan csapat érkezett a csoportunkba, akiket szerettem volna. A holland és a francia nem lesz egyszerű, de a célunk egyértelmű: a továbbjutás!” – jelentette ki Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány.

A férfiak csoportjait a szintén olimpiai bajnok Siraba Dembele-Pavlovic alakította ki. Magyarország az első találkozóját Egyiptommal játssza, ahogy 2004-ben is történt. Az afrikai válogatott kapitánya a 10 éven át Szegeden dolgozó Juan Carlos Pastor. A második találkozó Argentína ellen jön. A franciák itt is választhattak, és Guillame Gille kapitány jobban szeretett volna a B csoportba kerülni, vagyis a címvédővel itt is összecsap a magyar válogatott. Mégpedig az utolsó, ötödik fordulóban, augusztus negyedikén.

  • A csoport: Japán, Svédország, Németország, Horvátország, Spanyolország, Szlovénia
  • B csoport: Argentína, Egyiptom, Magyarország, Norvégia, Dánia, Franciaország

„Ennél nehezebb csoport nem igazán lehetett volna, de így legalább a negyeddöntőben jöhet egy olyan válogatott, amelyik verhetőbb” – értékelt a magyar válogatott kapitánya, Chema Rodriguez.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!