Újabb pofonba szaladt bele otthon a Liverpool

2024. április 14. – 17:07

Másolás

Vágólapra másolva

Úgy tűnik, valami kissé megroppant a Liverpoolnál, ugyanis a meglepően sima, 0-3-as otthoni vereség az Atalantánál nem egy folyamat végét jelentette. Az Európa Liga negyeddöntőjének első meccsét nem tudta maga mögött hagyni a csapat, a Premier League aktuális fordulójában 0-1-es vereséget szenvedett a Crystal Palace-tól, megint otthon.

A Guardian által részletezett statisztikák szerint uralta a meccset a Liverpool, majdnem 70 százalékban birtokolta a labdát, négyszer annyi kapura lövése volt (bár a direkt kapura tartó labdák ennek a számnak a töredékét tették ki), és a szögleteket is egymás után adta be a csapat.

Az Atalanta elleni vereség után sok kritikát kapó Szoboszlai Dominik is pályára lépett, de nem játszotta végig a meccset (aminek egész hosszú, hétperces hosszabbítása lett), a szünetben állt be. A meccs egyetlen gólját a 14. percben szerezte az angol Eberechi Eze. Jellemző jelenet volt, hogy az utolsó Liverpool-támadásra még Alisson kapus is felment az ellenfél kapuja elé, hiába.

A bajnoki cím így egy fokkal távolabb került a Liverpoolnak. Jelenleg a 73 pontos Manchester City vezeti az angol első osztályt, mögötte a 71-71 pontos Arsenal és Liverpool következik, viszont az Arsenal még nem játszotta le fordulós mérkőzését az Aston Villa ellen. A Crystal Palace a 14. helyen áll mindössze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!