Nem volt fék a gólvonaton, parádés focival bajnok a Leverkusen

2024. április 14. – 19:45

Nem volt fék a gólvonaton, parádés focival bajnok a Leverkusen
Fotó: INA FASSBENDER / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Mivel a Bundesliga 29. fordulójában korábban nyerni tudott a Köln ellen a második helyezett Bayern München, még nem volt biztos, hogy matematikailag is megnyeri-e a bajnokságot a hétvégén a Bayer Leverkusen. Megnyerte, nem is akármilyen gólparádéval, 5-0-ra.

A Brement fogadták a BayArenában vasárnap délután, és nem is hagytak kétséget afelől, miért vezetik a német focibajnokságot. A 25. percben még csak egy tizenegyesből sikerült gólt szereznie Victor Boniface-nak, aztán a második félidőben kezdték el megtölteni a brémaiak kapuját labdákkal. A 60. percben Granit Xhaka talált be, majd Florian Wirtz egy klasszikus mesterhármassal (68., 83., 90. perc) zárta le a meccset, a lenti videóban az első bombáját megtekintésre érdemesnek ajánljuk.

Jellemző statisztika volt, hogy a Leverkusen hússzor, a Bremen hétszer kísérelt meg a kapura lőni (a találati arány 10-3 volt), de a többi fontos mutatóban is ellenfele fölé nőtt a bajnokcsapat. Így öt fordulóval a Bundesliga vége előtt a Leverkusen behozhatatlan előnyre tett szert a Bayern Münchennel és a Stuttgarttal szemben: 16 ponttal előzik most a riválisaikat (a negyedik Leipzig/Lipcse előtt 23 pont az előnyük).

A Xabi Alonso által irányított csapat története során először nyerte meg a Bundesligát, miközben még az Európa Ligáért is harcban vannak, a negyeddöntőben 2-0-ra verték a West Hamet. Most azonban óriási buli zajlik Leverkusenben a beszámolók alapján, a BBC Sport arról ír, nem csodálkoznának, ha Alonsónak szobrot akarnának állítani a szurkolók.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!