Dárdai Palkó két góllal segítette a Hertha négygólos győzelmét

2024. április 12. – 20:43

Másolás

Vágólapra másolva

A német másodosztály 29 fordulójának pénteki nyitómeccsén a Hertha BSC 4–0-ra verte a kiesés ellen harcoló Hansa Rostockot. A berlini csapat a 18. percben szerezte meg a vezetést, az egyszeres magyar válogatott Dárdai Palkó három méterről fejelt a kapuba. A 32. percben Reese jobb lábas lövése ment el a hálóig.

A fordulás után a vendégcsapatnak volt esélye a szépítésre, de mivel ez kimaradt, Dárdai belőtte bal lábbal a második gólját. Ahogy az első gól előtt is, akkor is a szélen elfutó Winklertől kapta a passzt, és középről, 12 méterről higgadtan fejezte be a támadást. A 72. percben cserélte le őt az apja, a 79. percben pedig a másik fiát, Mártont is lehozta a védelem közepéről. A 86. percben Tabakovic állította be a 4–0-s végeredményt.

A Hansát ebben a szezonban még senki sem verte meg ennyire. A Hertha 44 ponttal, öt fordulóval a vége előtt a hatodik helyen áll, öt ponttal az osztályozót érő harmadik pozíciótól.

Dárdai körül feszültség alakult ki a múlt héten, amikor otthagyta a sajtótájékoztatót. Csapata utána idegenben nyert 3-2-re, most pedig egy kiütéses győzelmet aratott, a jövő héten Karlsruhéban játszanak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!