Megfogta kézzel a kapus kirúgása után az Arsenal védője a labdát, a BL-bíró nem akarta észrevenni

2024. április 10. – 11:01

Másolás

Vágólapra másolva

2–2-vel zárult az Arsenal és a Bayern München negyeddöntője kedd este a Bajnokok Ligájában. Az angolok voltak aktívabbak, de a 67. percben kissé szerencsések is, amikor Raya kapus kirúgásánál és egy kezezésnél a játékvezető látványosan nem akart közbeavatkozni. A Bayern ekkor 2–1-re vezetett.

„Ez a legtisztább tizenegyes, amit valaha láttam” – mondta az esetről a bajorok angol csatára, Harry Kane. Nemcsak ő, hanem Jamal Musiala is jelezte azonnal a játékvezető felé a kezezést, Glenn Nyberg azonban gondolkodás nélkül továbbengedte a játékot.

„Kristálytiszta büntetés. A szabályértelmezésnek ez egy teljesen új formája, egyszerűen hihetetlen, miért nem kaptunk büntetőt. A Bajnokok Ligájában is előfordulhatnak ilyen gyerekes hibák, amiért ugyanúgy jár a büntetés, mint egy kölyökcsapat meccsén” – ezek már a német vezetőedző, Thomas Tuchel szavai voltak, aki azt is hozzátette, hogy neki a bíró elmondta, látta, mi történt, de nem akarta megítélni.

Matthias Sammer árnyalta a képet, és mint a közvetítés szakértője úgy nyilatkozott, hogy mindig német szemüvegen át nézi a nemzetközi meccseket, de ebben a helyzetben inkább örül, hogy elmaradt a büntetés.

„Nem történt semmi a másik csapat ellen, ezért nem adtam volna meg” – idézte a Bild a közvetítésben elhangzott szavait.

Ugyan a játékvezetőnek nem kell a sípjába fújnia egyszerű kirúgáskor, itt síppal adott engedélyt a labda játékba hozatalára, mert mindkét csapat cserélt előtte. A sípszó jól hallható, utána Nyberg azonnal elfordul, mozog a kezdőkör felé, várja a labdakihozatalt, a kapus el is passzolja a labdát. Az viszont tagadhatatlan, hogy a sípszó megzavarhatta Gabrielt, aki váratlanul felvette a labdát, hogy még egyszer elvégezze a kirúgást. A videóbíró nem vizsgálta ezt a szituációt.

A visszavágót a jövő héten játsszák Münchenben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!