Balhés meccsen győzte le a Ferencváros a Paksot, és hatalmas lépést tett a bajnoki cím felé

2024. április 7. – 17:03

Másolás

Vágólapra másolva

A címvédő és listavezető Ferencváros Adama Traoré 89. percben szerzett góljával győzte le 1-0-ra otthon a második helyen álló Paksot a magyar labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában, írja az MTI.

Az FTC így nyolc pontra növelte előnyét közvetlen riválisával szemben, ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, így hatalmas lépést tettek sorozatban a hatodik bajnoki címük felé.

Ferencvárosi TC–Paksi FC 1-0 (0-0)

  • Groupama Aréna, 17 675 néző, v.: Karakó
  • gólszerző: Traoré (89.)
  • sárga lap: Zachariassen (38.), Abu Fani (44.), Traoré (89.), illetve Kovács K. (5.), Lenzsér (33.), Böde (44., a kispadon), Windecker (44.)

Az első félidőben mindkét oldalon a kapusok játszották a főszerepet, főként a paksi Szappanos teljesítménye marad emlékezetes. Volt, hogy néhány másodpercen belül három nagy védést is bemutatott. A túloldalon Dibusz is magabiztos volt. Nem sokkal a szünet előtt az oldalvonal mellett szabadultak el az indulatok – Stanković Kovácsnak reklamálta a második sárgát –, Abu Fani pedig a fél paksi csapattal összeakaszkodott.

A második félidőben is a Ferencváros futballozott fölényben, a 63. percben Varga fejese után a felső léc mentette meg a paksiakat. Nem sokkal később újra a góllövőlista éllovasa próbálkozott, de gyönyörű ollózását Szappanos hárította.

A hajrára Stanković három cserével próbált még egy újabb lendületet adni a zöld-fehéreknek, és meg is lett az eredmény: a 89. percben az egyaránt a padról érkező Ben Romdan és Traoré összejátékából utóbbi döntötte el az összecsapást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!