A francia- és hollandverés után egyre több német bízik az Eb megnyerésében

2024. április 4. – 15:24

Másolás

Vágólapra másolva

Az előző felméréshez képest valamivel optimistábbak a németek azzal kapcsolatban, hogy labdarúgó-válogatottjuk megnyerheti-e az Európa-bajnokságot házigazdaként. A YouGov közvélemény-kutatása és annak csütörtökön nyilvánosságra hozott eredménye 4 százalékos emelkedést mutat abból a szempontból, hogy a németek közül mennyien bíznak a magyarokkal azonos csoportban szereplő Nationalelf sikerében – írja az MTI.

Tavaly novemberben a megkérdezettek mindössze 2 százaléka vélekedett úgy, hogy Julian Nagelsmann szövetségi kapitány együttese lesz az Európa-bajnok, most viszont a kutatásban részt vevő 22 739 embernek már a 6 százaléka hitte így. Az emelkedést az is okozhatja, hogy a legutóbbi két felkészülési mérkőzését megnyerte a német válogatott, ami előbb a világbajnoki ezüstérmes franciákat verte 2-0-ra, majd a hollandokat győzte le 2-1-re.

A YouGov által most megkérdezettek 22 százaléka mondta azt, hogy a döntőt talán megnyerheti a Nationaelf, 32 százalék viszont úgy vélte, inkább valószínű, hogy trófea nélkül marad a házigazda. A résztvevők 18 százaléka egyenesen kijelentette, nem lesz Eb-győztes a német csapat, míg 21 százalék tartózkodott a válaszadástól.

A házigazdák a skótokkal vívják az Eb nyitómérkőzését június 14-én Münchenben, majd a Marco Rossi szövetségi kapitány által vezetett magyarokkal találkoznak Stuttgartban június 19-én. A csoportkört Svájc ellen zárja a német válogatott június 23-án Frankfurtban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!