Fordított a Liverpool, megvan Jürgen Klopp 300. győzelme

2024. március 31. – 16:57

Fordított a Liverpool, megvan Jürgen Klopp 300. győzelme
Szalah lőtte be a győztes találatot – Fotó: Molly Darlington / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Az angol bajnokság 29. fordulójának vasárnapi mérkőzéseit a Liverpool kezdte. Azzal a Brightonnal találkozott Jürgen Klopp csapata, amit hazai pályán 2019 óta nem tudott legyőzni. A rossz sorozat most megszakadt, de nem ment könnyen, mert már a második percben előnybe került a vendégcsapat. A bal oldalon indult a támadás, Welbeck 15 méterről nagy erővel lőtt a kapuba, Kelleher kapusnak esélye sem volt a hárításra.

A Liverpool átvette a játék irányítását, sorra dolgozta ki a helyzeteit, de 27. percig várni kellett az egyenlítésig. Akkor Szoboszlai szöglete után kavarodás támadt, Szalah a tizenhatos vonaláról fejjel próbálta megjátszani Diazt, a menteni igyekvő Veltman nem a legjobban ért bele, a kolumbiai csatár lecsapott a labdára, és a kapuba juttatta.

A 65. percben Szalah megszerezte a vezetést. Mac Allister a legjobb ütemben passzolt az egyiptomi csatárhoz, aki átvette, és ballal tíz méterről kíméletlenül a jobb alsóba sarokba továbbított. Hamarosan Szalah remekül szöktette Diazt, aki be is fejezte az akciót, de mint a videózás kiderítette, néhány centivel előrébb volt, mint a védő, így les miatt a játékvezető ezt a találatot elvette.

A 94. percben lecserélt Szoboszlainak volt egy távoli lövése, ami nagyon kevéssel ment mellé, a szögleteket és a pontrúgásokat veszélyesen kanyarította a kapu elé. Az elsősorban a kontrákra építő Brighton nem játszott rosszul, Lallanának volt egy komoly helyzete a hajrában. Igaz Szalahnak egyedül több és nagyobb ziccere volt, mint a vendégcsapatnak összesen, de a harmadik hazai gól nem született meg.

A Liverpool 67 ponttal az élre állt, és mivel a Manchester City–Arsenal rangadón nem esett gól – komoly helyzet is alig akadt –, ott is maradt. Utóbbinak így 65 pontja van, a Citynek 64, kilenc forduló van még hátra a bajnokságból. A címvédő a legjobb öt csapat közül senkit sem tudott megverni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!