A német válogatott új sztárja rendezte az adósságát Dárdai Pál felé

2024. március 31. – 10:06

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap a bajnoki tabella harmadik helyén álló Stuttgart a Heidenheimet fogadja, és a csapat egy győzelemmel megérkezhet a Bayern München nyakára, egy pontra csökkentheti ugyanis a különbséget. A VfB-nek 56 pontja van, a bajoroknak 60, a Leverkusen pedig 73-mal vezeti a Bundesligát.

A Stuttgart balhátvédje, Maximilian Mittelstädt nemcsak bemutatkozott a német válogatottban, hanem a hollandok ellen gólt is szerzett kedden. A játékost a Herthától igazolták le 2023 nyarán mindössze félmillió euróért, a klubnál Dárdai Pál volt a nevelőedzője, együtt nyerték meg a korosztályos bajnokságot, és fokozatosan építette be a felnőtt csapatba.

„Nagyon ízlett a vörösbor, amit tőled kaptam”

nyilatkozta Dárdai a napokban, miután a játékosa küldött neki egy üveggel. A sztori előélete: a magyar edző szóvá tette, amikor elment, még csak egy üveg bort sem kapott tőle. A játékos azonban most rendezte a számlát, így fejezte ki a tiszteletét.

Dárdai rendkívül fájlalta a védő távozását, szerinte elkótyavetyélte a klub az egyik legfontosabb értékét, amiért a korábbi vezetést hibáztatta, hiszen aprópénzért igazolta le a Stuttgart, ahol szárnyakat kapott. A német válogatott ezen a poszton bajban volt az utóbbi években, könnyen lehet, hogy Mittelstädt erre a problémára is megoldást jelenthet.

A Hertha 3-3-as döntetlent játszott szombat este a Nürnberggel – kétszer is kétgólos hátrányt tüntettek el –, és a nyolcadik helyen áll a másodosztályban. A meccs előtt Benjamin Weber sportigazgató Dárdai Pál jövőjéről is beszélt. „Nem szeretnénk, ha a nyilvánosság előtt vita alakulna ki az edzőnkről. Palival minden nap beszélünk a keretről, az egyes játékosokról és a helyzetünkről. előbb befejezzük ezt a szezont, és megbeszéljük vele a hogyan továbbot.”

A Hertha jövőre szeretne visszajutni az élvonalba. A berlini nézők nem pártoltak el az előző nyáron az élvonaltól búcsúzó csapattól, a Schalke ellen két hete 69 ezren voltak az Olimpiai Stadionban, de szombat este is 52 ezren látogattak ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!