Folytatta félelmetes menetelését a Leverkusen, már 39 meccsen nem találtak legyőzőre

2024. március 30. – 18:14

Folytatta félelmetes menetelését a Leverkusen, már 39 meccsen nem találtak legyőzőre
A Bayer Leverkusen vezetőedzője, Xabi Alonso ünnepel a játékosaival – Fotó: Thilo Schmuelgen

Másolás

Vágólapra másolva

A Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott az FSV Mainz csapatával a német labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában, írja az MTI.

A két magyar válogatott végigjátszotta a mérkőzést, amelyen hiába volt óriási mezőnyfölényben a hazai együttes – a kapura lövések száma 23-3 volt –, nem sikerült gólt rúgnia a kiesés elkerüléséért küzdő ellenfelének.

Sallai Roland sérülése miatt a keretben sem volt, míg Szalai Attila a 75. percben lépett pályára a Freiburgban, amely 3-0-ra győzött a Mönchengladbach vendégeként. A Stuttgart ellen kapott piros lapja miatt továbbra is eltiltott Schäfer Andrást nélkülöző Union Berlin 0-0-s döntetlent játszott az Eintracht Frankfurt otthonában.

Folytatódott a Bayer Leverkusen menetelése: Xabi Alonso vezetőedző immár 39 mérkőzés óta veretlen együttese a 33. percben hátrányba került odahaza a Hoffenheim ellen, de végül a hajrában kihasználta hatalmas fölényét és fordítani tudott. A leverkuseniek harmincnegyedik kapura lövéséből Robert Andrich egyenlített a 88. percben, majd a harminchatodik kísérletből Patrik Schick a három pontot érő gólt is megszerezte a listavezetőnek.

Bundesliga, 27. forduló:

  • Bayer Leverkusen–TSG Hoffenheim 2-1 (0-1)
  • Eintracht Frankfurt–Union Berlin 0-0
  • Borussia Mönchengladbach–SC Freiburg 0-3 (0-1)
  • Werder Bremen–VfL Wolfsburg 0-2 (0-1)
  • RB Leipzig–FSV Mainz 05 0-0
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!