Marozsán lenyűgöző, top tízes játékost verve negyeddöntős a miami tenisztornán

2024. március 27. – 06:33

Marozsán lenyűgöző, top tízes játékost verve negyeddöntős a miami tenisztornán
Marozsán Fábián akcióban – Fotó: Al Bello / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A hatodik kiemelt dán Holger Rune vasárnapi kiütése (6:1, 6:1) után magyar idő szerint szerda hajnalban a kilencedik kiemeltet is búcsúztatta a miami tenisztornán Marozsán Fábián. A magyar játékos a döntő szettben 6:1-gyel lépett át az ausztrál Alex de Minauron, 105 perc kellett bravúros sikeréhez.

Az első játszmát 6:4-re nyerte meg, a másodikban viszont kiesett a ritmusból, és nullára veszítette el. Mindez azonban nem roppantotta meg, és a döntő szettben olyan energiával játszott, amire nincs gyakran példa. Egy gémet veszítve nyert a 24 éves magyar, és jutott el a nyolc közé, ahol ilyen rangos versenyen még nem járt, vagyis történelmi sikert ért el. Az ATP 1000-es tornákat a Grand Slamek alatt rangsorolják, 128-as tábláról indulnak a résztvevők, de csak két nyert szettig játszanak. A negyeddöntőben rajta kívül egy nem kiemelt van, a cseh Tomas Machac.

Az elődöntőért a torna negyedik kiemeltje, a német Alexander Zverev vár rá a közel 9 millió dollár összdíjazású tornán. Marozsán az 57. helyről indult neki ennek a tornának, a hétfői világranglista frissítésekor körülbelül húsz helyet előrevágtatva a 38. lesz. 185 ezer dollárt keresett ezen a héten – eddig.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!