Sorozat készül Kovács Kokó István életéről

2024. március 27. – 07:01

Másolás

Vágólapra másolva

Sorozat készül Kovács Kokó István életéről – derül ki az RTL Fókusz című műsorából.

Az RTL+-ra a Király című sorozat alkotói egy négyrészes dokumentumfilm-sorozatot készítenek a világbajnok ökölvívó életéről. Kokó szerint bár élete egy részét kamerák előtt töltötte, például a gyerekkoráról és az amatőr éveiben lévő hullámvölgyeiről keveset tud az ország.

„Én úgy is érzem, hogy az az életpálya, amit befutottam, az az 54 év hordoz magában annyi üzenetet, annyi élményt, emléket, történetet, hogy talán egy film formájában is meg lehet kísérelni” – mondta Kokó az RTL-nek.

A film rendezője Kovács Dániel lesz, aki azt mondta:

„Ez nem fikció lesz, hanem dokumentumfilm, tele elképesztő mennyiségű archív anyaggal, régi bokszmeccsekkel, nagy sikerekkel, nagy bukásokkal. És a jelenben is forgatunk vele, mert szerintem rengeteg olyan információ van Kokóról, amiket nem is tudnak az emberek.”

Kokó az amatőrök között olimpiai arany- és bronzérmet nyert, valamint egyaránt két-két világ- és Európa-bajnoki címet nyert. A profik között Európa-bajnok lett, és elnyerte a WBO világbajnoki címét is. Később műsorvezető, a Magyar Ökölvívó Szövetség tiszteletbeli elnöke, majd a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó-szövetség (AIBA) főtitkára is volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!