Ukrajna fordított Izland ellen, és ott lesz a foci-Eb-n

2024. március 26. – 22:48

Másolás

Vágólapra másolva

Még három hely volt kiadó a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokságon, ezek kedd este elkeltek, miután véget ért a Nemzetek Ligája rájátszása.

Grúzia hazai pályán egy nem igazán eseménydús meccsen, és 120 percnyi góltalanság után tizenegyesekkel megverte Görögországot, így történetében először lehet ott egy nagy tornán. Portugália, Törökország és Csehország lesz az ellenfelük.

Ukrajna a háború miatt Wroclawban fogadta Izlandot, és ugyan hátrányba került Izlanddal szemben (Gudmundsson volt eredményes), a második félidőben megfordította az állást Cigankov és Mudrik góljaival, és 2–1-re győzött. A Chelsea sztárja a 84. percben döntött. Izland a 2021-re halasztott Eb-re sem tudott kijutni, akkor Szoboszlai Dominik bombája vette el tőlük a lehetőséget.

Az ukránok az előző fordulóban, pénteken a bosnyákok ellen is hátrányba kerültek, de akkor is nyerni tudtak ugyanilyen arányban. A szövetségi kapitány az a Szerhij Rebrov, aki a Fradit a Bajnokok Ligájába vezette 2020-ban. Csapata minden mutatóban jobb volt, és megérdemelten jutott ki az Eb-re, ahol Belgiummal, Szlovákiával és Romániával találkoznak.

A Wales–Lengyelország mérkőzésen sem született találat 90 perc alatt, majd a hosszabbításban sem. A büntetőket a lengyelek lőtték jobban, az ötödik párban Daniel James hibázott, ez pedig végzetes lett, Wales nélkül rendezik az Eb-t. A lengyelek a hollandokkal, a franciákkal és az osztrákokkal lesznek egy csoportban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!