Marozsán Fábián újra nyert Miamiban, már a 16 között van

2024. március 25. – 17:51

Marozsán Fábián újra nyert Miamiban, már a 16 között van
Marozsán Fábián újabb győzelmével a legjobb 50 közé kerülhet a világranglistán – Fotó: Megan Briggs / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Két hete Indian Wellsben, hétfő délután Miamiban jutott be egy ATP 1000-es torna (a Grand Slamek után ez a legerősebb sorozat) negyedik fordulójába Marozsán Fábián.

A világranglista 57. helyén álló Marozsán miután vasárnap lelőtte a pályáról a rangsor hetedik helyén álló Holger Runét (6:1, 6:1), hétfőn egy könnyebb feladat várt rá. Az ausztrál Popyrin ugyan előtte áll, a 45. helyen, a fogadóirodák érzékelve Marozsán formáját, a magyar teniszezőt tartották esélyesebbnek.

Hogy aztán az első gémben egy pontot se tudjon szerezni saját adogatásai után. A rövidzárlat azonban nem tartott sokáig, mert azonnal visszavette ellenfele szerváját, aztán utána már sokáig fej fej mellett haladtak.

Marozsán általában jól fogadott, szinte mindegyik gémben bréklabdáig jutott el, ezeket viszont sokáig nem tudta értékesíteni. 5:5-nél pocsékul kezdte az adogatását Marozsán, három pontot veszített zsinórban, utána megtáltosodott, és ötöt ütött, így nemcsak hárította a bréklabdákat, hanem hozta a szerváját is. Popyrin pedig megingott a szervájánál, a magyar játékos erre a fogadóesélyre rögtön lecsapott, és máris, 51 perc alatt elvitte 7:5-tel az első szettet.

A második játszmában 2:1-nél vette el Popyrin adogatását, az ausztrál érezte, hogy vissza kell vennie, nagy erőbedobásra késztette Marozsánt, aki egy ritka hosszú szervagémet fordított a maga javára. Innen még az ausztrál visszajött, de valós esélye nem volt, és 6:3-mal a második szettet is megnyerte a magyar éljátékos.

A következő fordulóban már a nyolc közé jutásért játszik, ott egy újabb ausztrál, a kilencedik kiemelt Alex de Minaur lehet az ellenfele, ha legyőzi a 24. helyen rangsorolt német Jan-Lennard Struffot. Ha az újabb akadályt is sikerrel venné Marozsán, pályafutása során először jutna ilyen kvalitású tornán a legjobb nyolc közé.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!