Házkutatást tartott a rendőrség a Spanyol Labdarúgó-szövetség székhelyén és a korábbi focielnök lakásán

2024. március 20. – 19:11

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrség házkutatást tartott a Spanyol Labdarúgó-szövetség székhelyén és a korábbi elnök, Luis Rubiales lakásán korrupció és pénzmosás gyanúja miatt – írja a Guardian. Rubiales nem volt otthon, mikor a rendőrök megérkeztek. A rendőrség legalább hat embert letartóztatott.

Luis Rubiales korábban azzal került be a hírekbe, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) három évre eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől, mert a női vb-döntő után szájon csókolt egy játékost. A közvélemény felháborodott Rubiales csókján, elhatárolódtak tőle, és a lemondását követelték.

Fotó: Fermin Rodriguez / Reuters
Fotó: Fermin Rodriguez / Reuters

A La Vanguardia nevű spanyol lap a mostani razziákat egy 2022-ben indított nyomozással hozta összefüggésbe. E szerint Rabiales a spanyol Szuperkupa formátumát átalakította, és a kupa meccseit Szaúd-Arábiában helyezte át. Ezzel 40 millió eurót keresett a szövetség sorozatonként.

Egy hónappal a vizsgálat előtt egy spanyol hírportál hangfelvételeket tett közzé, amelyeken Rubiales és a Barcelona korábbi játékosa, Gerard Piqué több millió dolláros jutalékokról tárgyaltak.

Piqué, aki a Barcelona színeiben két Szuperkupán is játszott Szaúd-Arábiában, tagadta a vádakat. „Nyugodt vagyok, mert nem tettem semmi törvénytelent” – mondta Rubiales 2022-ben.

A spanyol ügyészek azt mondták, hogy a szerdai akció egy szélesebb körű nyomozás része volt, amely üzleti korrupció, nem megfelelő vagyonkezelés és pénzmosás gyanúja miatt indult.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!