48 szurkoló kapott pénzbírságot és eltiltást a 2021-es Eb budapesti meccsein történt rendbontások miatt

2024. március 20. – 12:27

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt 45 férfival és 3 nővel szemben, akik 2021-ben, a Puskás Arénában megrendezett labdarúgó-mérkőzéseken beugráltak a pályára, poharakat dobáltak be, sőt, egyikük egy égő pirotechnikai eszközt is a pályára hajított – derül ki az ügyészség közleményéből.

A 48 személyt sportrendezvényen elkövetett rendbontás vétségével, illetve bűntettével vádolták meg, az ügyészség a tárgyalás mellőzését, pénzbüntetés kiszabását és határozott idejű eltiltást kért a bíróságtól.

A bíróság gyorsított eljárásban, büntetővégzésben 182-től 440 ezer forintig terjedő pénzbüntetéseket szabott ki, és 1 évre eltiltotta őket a futballmeccsek látogatásától.

Több vádlott részletfizetést kért, és voltak, akik tárgyalás tartását kérték, utóbbiak vonatkozásában a bírósági eljárás folytatódik.

A vádirat szerint a vádlottak szurkolóként vettek részt a labdarúgó Európa-bajnokság keretében, a Puskás Arénában, 2021. június 15-én megrendezett Magyarország – Portugália, 2021. június 19-én lebonyolított Magyarország – Franciaország és a 2021. szeptember 2-án lezajlott Magyarország – Anglia futballmérkőzések valamelyikén, néhányan közülük több meccsen is.

Ezek alkalmával „átlépték a szabályszerű szurkolás kereteit, közülük többen beugráltak a pályára, műanyagpoharakat dobáltak be, illetve egyikük egy pirotechnikai eszközt is működésbe hozott, majd azt behajította a pályára”.

A rendbontásokról videófelvétel is készült:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!