Marco Rossi Orbán Viktorról: Soha nem adott nekem tanácsot

2024. március 18. – 07:41

Másolás

Vágólapra másolva

Interjút adott a 444-nek Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az érdekesebb mondatai közül válogattunk.

Az edzők közül kit tisztel a legjobban? Carlo Ancelottit. „Az emberek gyakran elfelejtik, hogy ő a legsikeresebb edző a futball történetében.”

Milyen különbséget lát az olasz és a magyar futballkultúra között? „Ami leginkább megkülönbözteti az olasz futballistákat a magyaroktól, az a mentalitásuk. Az olaszok jobban hozzá vannak szokva, hogy utolsó pillanatig küzdjenek a céljaikért, akkor is, ha csak minimális esély van a sikerre.”

Mit gondol, miért kedvelik őt? „Hát biztos nem azért, mert jóképű vagyok, mert az nem vagyok. Azért kedvelnek, mert szakmai és emberi tekintetben értékelik és elfogadják, amit kínálok.”

Milyen a magyar edzőképzés színvonala? „Nem akarom minősíteni a magyar edzőket, mert nem látom a napi munkájukat, egyedül az eredményeik alapján tudom megítélni a teljesítményüket. Nem látom, hogyan edzenek, miként beszélnek a játékosaikkal.”

Milyen a kapcsolata Orbán Viktorral? „Honvéd-edzőként többször összefutottunk, és pár percet mindig beszéltünk a fociról. De csak a fociról. Aztán kapitányként persze sűrűbben. Soha nem adott nekem tanácsot vagy kért számon szakmailag.”

És Csányi Sándorral, a szövetség elnökével? „Nagyon jó kapcsolatunk van: egy empatikus és rokonszenves ember. Köztünk minden tiszta. Aláírtunk egy szerződést, ami érvényben van 2025 decemberéig, vagyis a világbajnoki selejtezők végéig, és ezt tiszteletben is akarom tartani.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!