Távozik posztjáról a magyar női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Margret Kratz

2024. március 17. – 15:24

Másolás

Vágólapra másolva

Távozik posztjáról Margret Kratz, a magyar női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, írja az MTI. A magyar szövetség (MLSZ) honlapján közölte a hírt, miszerint közös megegyezéssel megszünteti a német szakvezető szerződését. A korábbi válogatott labdarúgó – Marozsán Dzsenifer és Nadine Kessler korábbi edzője – 2021 áprilisa óta irányította a női csapat munkáját.

Az MLSZ tájékoztatása azt írja, hogy Kratz vezetésével a magyar válogatott az elmúlt három évben új szintre lépett, többek között az ő irányítása alatt lett a csapat a Nemzetek Ligája B divíziójában második.

A távozásáról Kratz azt mondta, „egyre nehezebbé váltak a szakmai kihívások”, és a munkáját szintén megnehezítette az egyre erősödő honvágy. „Azt gondolom, hogy pontosan itt az ideje a távozásnak, hiszen egy nagyszerű, stabil és mentálisan erős csapatot hagyok magam mögött. Természetesen figyelemmel fogom kísérni a magyar csapat teljesítményét, és szurkolok, hogy jól szerepeljen az Európa-bajnoki selejtezőkön” – tette hozzá.

Margret Kratz volt a női válogatott első külföldi szakvezetője, utódjáról hamarosan dönt az MLSZ elnöksége.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!