Kínai siker: Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang világbajnokok lettek az 5000 m-es váltóban

2024. március 17. – 18:50

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar színekben kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok Liu Shaoang a vegyes váltó tagjaként megszerezte első vb-aranyát kínaiként a rövidpályás gyorskorcsolyázók rotterdami világbajnokságán úgy, hogy a hazai váltó egyik legjobbja, az olimpiai és hatszoros világbajnok Xandra Velzeboer az élen korcsolyázva elesett. A szintén olimpiai és világbajnok Liu Shaolin Sándor aztán a kínai férfi váltó címvédésével ért a csúcsra ismét az öccsével együtt.

„Nagyon különleges ez az aranyérem, mert hosszú éveken át üldöztük. Rengeteg munkát végzett az egész csapat, heteken át videóztuk a tavalyi és az idei világkupa futamait, mindenki beletette a maga ötletét” – mondta a 28 éves Liu Shaolin Sándor, aki harmadszor ünnepelhetett világbajnoki címet, de váltóval először diadalmaskodott, mivel korábban a magyar stafétával nem ért csúcsra vb-n.


„Annyira erős csapatunk van, hogy a sorrendet a taktika szerint változtathatjuk. Most a második és harmadik helyen korcsolyáztunk” – mondta a 26 esztendős, immár nyolcszoros vb-aranyérmes Liu Shaoang, aki arról is beszélt, hogy szerinte egyéniben azért csak a kisdöntő jött össze neki és a testvérének is, mert több világkupaversenyt is kihagytak. (MTI)


Férfi 5000 m-es váltó:

1. Kína (Lin Hsziao-csün, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Szun Long) 7:18.468 perc
2. Koreai Köztársaság (Hvang Tehon, Kim Kunvu, Li Dzsongmin, Szeo Jira) 7:18.641
3. Lengyelország (Lukasz Kuczynski, Michal Niewinski, Felix Pigeon, Diane Sellier) 7:19.103

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!