Keresztcsík nélküli fehér mezben játszanak a magyarok az idei Eb-n

2024. március 14. – 17:45

Keresztcsík nélküli fehér mezben játszanak a magyarok az idei Eb-n
Az új mez keresztcsík nélkül – Fotó: Adidas

Másolás

Vágólapra másolva

A német sportszergyártó, az Adidas hét nemzetet lát el mezekkel az idei Európa-bajnokságon. A németek mellett már a 60-as évektől öltözteti a magyar fociválogatottat is. A spanyolok, a belgák és a skótok szintén régi ügyfelei a cégnek, az olaszokkal viszont most állapodtak meg 1979 után újra.

„Mindegyik mez úgy készült, hogy a büszkeség és az összetartozás érzését keltse, a hagyományos elemeket a modern stílussal vegyítve” – közölte a cég.

A magyar válogatott két, Berlinben légióskodó tagja: Dárdai Márton és Schäfer András az alábbi filmben mutatta be a mezeket. Dárdai a márciusi felkészülési meccsekre kapott meghívót először Marco Rossi kapitánytól.

A piros magyar mezeken lényegi változás régóta nincs, csak kisebb módosítások, most a vállrészen megjelent egy kis zöld, ahol eddig még nem volt.

A fehér alapú magyar mezek mellkasi részén az előző években szerepelt keresztben egy retró jellegű trikolór, ami kicsit az ötvenes éveket idézte vissza, a mostani trikókról azonban ez hiányzik. Az előző Eb-n egy oldalsó hosszanti zöld csík díszítette a fehér mezt, most ez sincs. A második számú olasz és a magyar mez kifejezetten hasonlít egymásra, bár nyilván az olaszoknál a kék nélkülözhetetlen.

Hogy a Svájc elleni június 15-i nyitómeccsen a mieink melyik mezben lépnek pályára, az nem azon múlik, hogy papíron Magyarország a pályaválasztó, hanem azon, hogy dönt az európai szövetség, az UEFA határozza meg ugyanis minden egyes meccs előtt, milyen összetételben szeretné látni a két csapatot. Sokféle szempontot figyelembe vesznek, amikor ezt a kérdést eldöntik.

A németeknél egyébként a rózsaszín-lila ötvözetet először láthatjuk, ez váltja fel a zöldet és a feketét. Íme az összes mez együtt, nem nehéz észrevenni, hogy ugyanaz volt a sablon.

Az összes mez egy falon – Fotó: Felix Strosetzki / Felix Strosetzki
Az összes mez egy falon – Fotó: Felix Strosetzki / Felix Strosetzki
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!