Drámai meccsen esett ki az Inter a BL-ből, az Atlético a nyolc között

2024. március 13. – 23:49

Drámai meccsen esett ki az Inter a BL-ből, az Atlético a nyolc között
Memphis Depay volt a győzelem kulcsa – Fotó: AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Egy spanyol és egy német csapattal lett teljes a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntője. A Dortmund a PSV-t verte ki, az olasz bajnokságban fölényesen vezető Inter kikapott Madridban 2–1-re, és a tizenegyeseket is rosszabbul rúgta.

Az első meccsen egygólos hátrányt összeszedő (a kaput sem találták el Milánóban) Atlético kezdett aktívabban, Morata fejesénél nagyot kellett védenie Sommernek. A 33. percben aztán egy tökéletes akciót vitt végig az Inter, a saját térfeléről indulva remekül passzolták egymáshoz a labdát, végül Barella egy laza bokamozdulattal adott középre, Dimarco pedig jól érkezett, és védhetetlenül lőtt a kapuba.

136 másodpercig ünnepelhettek az olaszok, mert röviden szabadítottak fel a védők, Koke visszaemelte, de ez pontatlan lett volna, Pavard és Pastore azonban – közös erővel – valahogy eljuttatta a labdát Griezmann elé, aki fordulásból, azonnal a jobb alsó továbbított. Pavard aztán percekkel később javította a hibáját, Griezmann lövését nagyszerűen blokkolta, Sommer a másik sarok felé mozdult, ez egy hatalmas mentés volt.

A világbajnok francia csatárnak a második félidőben is volt egy nagy helyzete, akkor viszont Sommer kapus akadályozta meg a gólszerzést. A 60. perc után visszavettek a csapatok, hogy aztán az utolsó tíz percben megint felpörögjenek. Az Inter kontrákra állt vissza, és Thuram és Barella is belőhette volna a második gólt, de nem tették meg, így esélyt adtak a spanyoloknak.

A 85. percben Depay lövését a kapufa hárította, két perc múlva viszont már nem volt segítség.

Koke passza után maga elé tette a labdát, és fordulásból nagy erővel zúdította a jobb alsóba. A 92. percben Griezmann tökéletes labdát adott külsővel a felfutó Riquelmének, aki óriási ziccerben nem találta el a kaput, így jöhetett a hosszabbítás.

A hosszabbításban már feljött valamennyire az Inter, de így is az Atleticónak volt több lehetősége. Mivel azonban egyet sem értékesített, a tizenegyeseknek kellett dönteniük. Griezmann már nem lőhetett, mert addigra lecserélte Diego Simeone.

Az Inter kezdte, Calhanoglu bevarrta, a győztes gólt szerző Depay is kíméletlenül bevágta. Alexis Sanchez nem erőből és nem igazán helyezve lőtte, Oblak kivédte. Sommer válaszul Saul Nigez lövését védte. Oblak Klaassen kísérletét is kiütötte, Riquelme begurította. Acerbi sem hibázott, Correának a felső léc is segített. Lautaro kirúgta a stadionból a labdát, ezzel vége is lett.

A nap másik meccsén a Dortmund már a harmadik percben előnybe került a PSV-vel szemben, a télen a Manchester Unitedtől visszatérő Jadon Sancho nem nagy erővel, de rendkívül pontosan lőtt 17 méterről, és a kapufa besegítette a labdát a kapuba. 840 nap telt el a legutóbbi BL-gólja óta, és ez most egy fontos lépés volt a továbbjutás felé.

A Dortmund a szünet után visszaesett, a hollandoknak az utolsó pillanatokban volt egy ordító helyzetük. Aztán a 95. percben Marco Reus biztosította be a hazai sikert, aki a becserélt védő, Babadi hatalmas hibáját kihasználva (utolsó emberként omlott össze) a kapuig gyalogolt a labdával.

  • A továbbjutott csapatok: Atletico Madrid, Arsenal, Bayern München, Barcelona, Borussia Dortmund, Manchester City, PSG, Real Madrid.

A sorsolást pénteken tartják az UEFA székházában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!