A Barcelona győzelemmel, az Arsenal tizenegyesekkel a nyolc között a BL-ben

2024. március 12. – 23:04

A Barcelona győzelemmel, az Arsenal tizenegyesekkel a nyolc között a BL-ben
Lewandowski tette magabiztossá a katalánok sikerét – Fotó: Lluis Gene / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Bajnokok Ligája keddi játéknapján a Barcelona bejutott a legjobb nyolc közé, miután 3–1-re legyőzte az olasz Napolit.

A Barcelona az 1–1-es idegenbeli döntetlen után két perc alatt magabiztosan előnybe került a visszavágón. Az első negyedóra végén Lopez értékesítette Raphinha beadását, 14 méterről védhetetlenül lőtt a kapuba. A 17. percben Raphinha a kapufát találta el, a kipattanó labdát Cancelo továbbította a kapuba. Az első félóra végén Rrahmani fejezte be pontosan az olaszok támadását.

A fordulás után az olaszok kétszer is közel álltak a gólhoz: Lindström hat méterről, szabadon fejelhetett a 80. percben, de centiket tévedett. Pár perccel később Lewandowski belőtte a katalánok harmadik gólját, amivel el is dőlt a továbbjutás sorsa, bár a Napolinak volt még egy kapufája, Kvaraceliának pedig egy hatalmas helyzete.

Az Arsenal ledolgozta a Portóban összeszedett egygólos hátrányát, miután a 41. percben Trossard volt eredményes. Mivel a rendes játékidőben nem született több gól, noha Gabriel Jesus mindjárt az első labdaérintésével megszerezhette volna a másodikat a 84. percben, így jöhetett a hosszabbítás. A 2x15 perces ráadás unalmas játékot hozott, így készülhettek a büntetőkre.

Az Arsenal kezdte, Ödegaard bevágta, Pepe válaszolt erre. Havertz begurította, Wendell labdáját Raya kapufára tolta. Saka bebombázta, Grujic beemelte, Rice középre passzolta be, Galeno kihagyta. A Porto kiesett, az Arsenal várhatja a pénteki sorsolást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!