Több szurkolónak is amputálták az ujjait a Kansas City Chiefs -20 fokban rendezett meccse után

2024. március 10. – 08:07

Másolás

Vágólapra másolva

Több szurkolónak amputálták az ujjait és a lábujjait, miután fagyási sérüléseket szenvedtek az NFL-ben szereplő Kansas City Chiefs egyik január 13-i meccsén, amit mínusz 20 Celsius-fokban rendeztek, írja a Guardian.

A Missouriban található Research Medical Center közlése szerint tucatnyi emberen végeztek amputációt a januári 11 napig tartó hidegbetörés után, és voltak köztük olyanok, akik az említett NFL-meccsen szenvedtek fagyási sérüléseket. A kórház szerint a következő hetekben további amputációkra lehet számítani, ahogy a sérülések előrehaladottakká válnak.

A Buffalo Bills és a Pittsburgh Steelers ugyanezen a napon játszott volna egymással, de egy hóvihar miatt egy nappal elhalasztották a meccset, túl veszélyes lett volna a stadion megközelítése. A Kansas City Chiefs és a Miami Dolphins összecsapása előtt nem volt ilyen probléma, így simán megrendezték a meccset, pedig az amerikai Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki a hideg miatt.

A meccsen hivatalosan mínusz 20 fokot mértek, azonban az erős szél miatt a hőérzet (windchill) mínusz 33 fokos volt. De még így sem ez volt az NFL történetének leghidegebb meccse: 1967-ben mínusz 25 fokban játszott egymással a Packers és a Cowboys, a hőérzet-érték pedig mínusz 44 fok volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!