Szoboszlai lőtte a Liverpool ötödik gólját az El-ben, simán nyertek Prágában

2024. március 7. – 20:46

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európa-liga negyeddöntőjében a Liverpool nagyon simán verte a Sparta Prahát idegenben, és ezúttal is igazolta, hogy a sorozat egyik legnagyobb favoritja.

Mivel az angol bajnokság éllovasa vasárnap rangadót játszik a címvédő Manchester Cityvel, Jürgen Klopp úgy döntött, hogy a védelem alapemberét, Virgil van Dijkot pihenteti. Szoboszlai Dominikot sem vetette be kezdőként, és az egyiptomi Mohamed Szalah is a kispadon ült.

Nagyszerűen kezdtek az angolok, már az ötödik percben tizenegyeshez jutottak, amikor Mac Allister labdát szerzett a tizenhatoson belül az egyik elbambuló, felszabadítani igyekvő védő mellett, aki így nem a labdát, hanem a játékost találta el. A büntetőt maga a sértett értékesítette.

A szünetre háromgólosra növelte előnyét a Pool Núñez duplájával. Előbb 22 méterről lőtt a léc alá, majd 17 méterről zúdította a kapuba a felpattanó labdát. Eközben a Sparta nem játszott rosszul, de a legnagyobb lehetőségeket is kihagyta, négy méterről sem találták el az üres kaput. Kelleher kapusnak is nagy bravúrra volt szüksége egy ziccernél.

A fordulás után rögtön egy öngóllal szerezte meg a becsületgólját a cseh csapat, aztán Luis Díaz gondoskodott arról, hogy a háromgólos különbséget visszaállítsa. Szoboszlai Dominik az 51. percben lépett a pályára, voltak jó passzai, Szalah értékesítette is az egyiket, de ezt a gólt a videózás után visszavonták.

A 94. percben azonban kapura tört a magyar válogatott csapatkapitánya, a félpályáról megindult, és az utolsó pillanatban a 16 méteres lövése a kapuban kötött ki. A kapus lábbal beleért ugyan, de hárítani már nem tudott. Így végül Szoboszlai állította be az 5–1-es végeredményt. A meccs összefoglalóját itt nézheti meg.

„Az eredmény jobb, mint a teljesítmény. A mérkőzés nem volt fantasztikus, de az eredmény az”

– összegzett a szezon végén búcsúzó edző, Jürgen Klopp.

Szoboszlai Dominik úgy értékelt az M4-nek, hogy örül az első El-góljának, de volt már neki néhány a BL-ben, és remélhetőleg ezzel segíti a csapatát, hogy visszamenjenek a BL-be. „Próbáltam a feladatomra koncentrálni, voltak helyzetek, amiket ellőttem, voltak, amiket lepasszoltam. A gól előtt már nem lehetett passzolni. Ki tudtuk zárni a City-meccset, most nem foglalkoztunk vele. Valószínű, hogy nagy meccs lesz vasárnap.”

A Liverpoolnak 63 pontja van a hétvégi rangadó előtt, az őt üldöző Manchester Citynek eggyel kevesebb, míg a harmadik helyezett Arsenalnak 61.

Az Európa-liga másik magyarja, Sallai Roland kezdő volt a Freiburgban, és a mezőny egyik legjobbjaként jött le a pályáról a 89. percben. A németek egyetlen, egyben győztes gólját ő készítette elő a 81. percben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!