Kézi-BL: újra összejött a Szeged–Veszprém a nyolcaddöntőben

2024. március 7. – 20:32

Másolás

Vágólapra másolva

A kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában a Telekom Veszprém nem tudta legyőzni hazai pályán a címvédő Magdeburgot. A magyar bajnoknak csak felvillanásai voltak, de a meccset nem tudta irányítani, és csak néhányszor vezetett.

A szünetben 14–14 volt az állás, a második félidőben 22–21-nél előnyben volt a magyar csapat, de erre három találattal feleltek a németek, és az utolsó tíz percre háromgólos előnnyel fordultak rá a csapatok. A Magdeburg kiharcolt már 4 gólos különbséget is, de a végeredmény 30–28 lett a németeknek.

Ez az eredmény egyben azt jelenti, hogy a Veszprém lemaradt saját csoportja második helyéről, így közvetlenül nem tudott bejutni a legjobb nyolc közé, hanem játszania kell érte.

Ráadásul a sorozat két magyar csapata egymással csap össze a nyolcaddöntőben.

A Pick Szeged ugyanis a másik csoport hatodik helyezettje lett, miután megelőzte a norvég sztárcsapatot, a Kolstadot. A szegediek már az előző fordulóban bebiztosították a helyüket az egyenes kieséses szakaszban.

Tavaly is összejött ez a magyar párosítás a BL ugyanezen szakaszában, akkor a Veszprém nagyon magabiztosan, már az első összecsapáson eldöntötte a továbbjutás sorsát. A magyar párharc győztesének a dán Aalborg ellen kell kivívnia, hogy ott lehessen a kölni négyes döntőben június 8-án.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!