A világ ötödik legjobb 400 méteres futója lett Molnár Attila

2024. március 2. – 23:10

A világ ötödik legjobb 400 méteres futója lett Molnár Attila
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Molnár Attila ötödik helyen zárt férfi 400 méteren a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokság szombati versenynapján. A 22 éves magyar versenyző péntek délelőtt 46.52 másodperccel mutatkozott be Skóciában, így futamgyőzelemmel jutott elődöntőbe, amiben 46.08 másodpercre faragta korábbi (46.22) országos rekordját, és harmadik helyen kvalifikálta magát a szombati döntőbe.

A Ferencváros sprintere jól rajtolt, és próbálta tartani a lépést a mezőnnyel, de féltávnál beragadt, négyen bevágtak elé az egyes pályára, ezzel pedig elveszítette kezdeti lendületét, és végül 46.11 másodperccel az ötödik helyen ért célba.

„Az első kétszázam rendben volt, megvolt a saját ritmusom, amiből vissza kellett vennem, mert be kellett engednem a portugált, nehogy rám csukja az ajtót, mert akkor beestem volna a pályára, ami nem az ő hibája lett volna. Én vettem vissza, és futottunk tovább, ezen nem volt mit javítani, nem mondom, hogy tökéletes volt, de kiadtam magamból a legtöbbet, és most ennyi volt benne” – mondta az MTI-nek Molnár Attila.

Azt is hozzátette, „egy álom beteljesülése”, hogy egy futamban fut azokkal, akik világcsúcsot tartanak.

Az olimpiai szinttel rendelkező Molnár az első magyar férfi 400 méteren, aki eljutott a fedett pályás világbajnokság döntőjéig. A versenyszámot a belga Alexander Doom nyerte 45.25 másodperces idővel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!