Aratott a Leipzig, kikapott az Union Berlin a Bundesligában

2024. március 2. – 17:45

Másolás

Vágólapra másolva

2-0-s győzelmet aratott a Dortmund a jó ideje zuhanórepülésben lévő Union Berlin vendégeként. A Dortmundnak Karim Adeyemi szerzett vezetést a 41. percben, majd a meccs végén, a 90. percben Ian Maatsen is betalált a berliniek kapujába. A Dortmund győzelmével megerősítette – még Bajnokok Ligája-indulást érő – negyedik helyét, az Union Berlin pedig stabilan távol van a kieső zónától, jelenleg a 14. helyen áll 25 ponttal.

Mögötte szorosan zárkózik a Lipcse, alias Leipzig, ami fölényes, 4-1-es győzelemmel intézte el a 86. percben emberhátrányban játszó Bochumot (Moritz Kwartenget szórta ki a bíró ekkor). A 7. percben pedig a Bochum szerzett vezetést Maximilian Wittek révén, Dani Olmo a 30. percben egyenlített. A döntetlen első félidő után nyílt meg a gólzsák, a 68. percben Lois Openda lőtt gólt, három perccel később Ivan Ordets öngóljával már kétgólos lett a Leipzig előnye, majd rögtön utána Yussuf Poulsen is betalált.

A magyarok is játéklehetőséget kaptak a két Bundesliga-csapatban. Gulácsi Péter és Willi Orbán a Leipzigban, míg a nemrég fejsérülést szenvedett Schäfer András az Unionban játszotta végig a meccsét.

A Bundesligát biztosan vezeti a Leverkusen (61 pont), mögötte a Bayern München lohol (54 pont), a harmadik helyen a Stuttgart következik (47 pont) a még teljesen le nem játszott forduló után.

A forduló többi meccse:
Freiburg–Bayern München (pénteken játszották) 2-2
Mainz–Mönchengladbach 1-1
Heidenheim–Eintracht Frankfurt 1-2
Darmstadt–Augsburg 0-6

Szombaton fél 7-től játsszák a Wolfsburg–Stuttgart, vasárnap pedig a Köln–Leverkusen, illetve a Hoffenheim–Bremen mérkőzéseket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!