Európa-bajnok lett a női pisztolyos csapat

2024. február 29. – 20:22

Másolás

Vágólapra másolva

Aranyérmet nyert a női pisztolyos csapat a győri légfegyveres Európa-bajnokságon – írja az MTI. A trió tagjai Jákó Miriam, Fábián Sára Ráhel és Major Veronika, de rajtuk kívül még ketten, Sike Renáta és Komáromi Krisztina Panna is elindultak a női pisztolyosok versenyén, bár utóbbi kettő ranglistapontokért, így nem juthattak tovább a döntőbe.

Az alapverseny a magyarok többségének kifejezetten nehezen indult, a tavalyi világbajnokságon negyedik, és ezzel olimpiai kvótát szerző Fábián, illetve Major is sok hibát vétett. A még junior korú, 20 éves Jákó Miriam szintén nem indított tökéletesen, de viszonylag jó ritmusban lőtt és a 95 körös első tíz lövése után a folytatásban egyre pontosabbá vált.

Jákó 97 és 98 körös sorozatokkal ért „féltávhoz” (290 kör), és ekkor már az eredményjelzőn folyamatosan az első-második helyen állt. Major 283 körrel a középmezőnyben volt, és elúszni látszott a döntője, Fábián 278 körével pedig gyakorlatilag már ekkorra elveszítette a továbbjutás esélyét.

Jákó Miriam apróbb megingásai ellenére is végig a rangsor elején állt, az 575 körös összteljesítményénél pedig egyedül az osztrák Sylvia Steiner (577 kör) tudott jobbat.

A magyar csapat másik két tagja a folytatásra egyaránt feljavult, Fábiánnak ez végül 563 körre és a 36. helyre volt elég, Major viszont – különösen az utolsó két sorozatban remekelve (98, 97 kör) – még a döntőhöz is nagyon közel került, 571 körével egyetlen körrel szorult ki a legjobb nyolc közül és végül a tizedik helyen végzett.

A tavalyi világbajnokságon ezüstérmes magyar trió 1709 körrel fejezte be a viadalt és a második ukránokat összességében nagy, hatkörös előnnyel megelőzve szerezte meg az aranyérmet. A harmadik helyen a lengyel hármas végzett. Jákó a döntőben ötödik lett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!