A Wizz Air viszi az olimpiára a magyar sportolókat, aranygépet is terveznek

2024. február 28. – 16:55

Másolás

Vágólapra másolva

A Wizz Air légitársaság lesz a magyar csapat hivatalos utaztatója a párizsi ötkarikás játékokra. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Gyulay Zsolt elmondta, hogy több társasággal is tárgyaltak, és magasan a Wizz Air adta a legjobb ajánlatot, ami a sportolók számára a legkényelmesebb megoldást biztosítja.

„Mindent megtettünk azért, hogy a sportolók bármikor, bármelyik időszakban kényelmesen ki tudjanak utazni az olimpiára. Fontos, hogy a túlsúllyal ne legyen probléma, ne kelljen sokat várni a reptéren és egy olyan akkreditált reptéren szálljunk le, ahonnan a transzfer az olimpiai faluba könnyű legyen és kényelmesen megoldható” – idézte az MTI Gyulayt.

A MOB vezetője megköszönte a Wizz Air támogatását, egyúttal megjegyezte, hogy az európai helyszínnek köszönhetően vélhetőleg sok magyar szurkoló lesz majd kint a versenyeken és a mostani megállapodás által az ő utazásuk is sokkal könnyebbé válhat.

Váradi József úgy fogalmazott, a légitársaság akarja támogatni a magyar sportolókat, az olimpiai mozgalmat, és akarta, hogy hivatalos szállító lehessen.

„Tervezünk egy különjáratot indítani majd az esemény végén. Ezt szoktuk aranygépnek hívni, úgyhogy reméljük, ez a gép jó sok aranyéremmel jön majd vissza. De bármilyen éremmel is jön vissza, mi igyekszünk nagy szeretettel biztosítani ezt” – mondta a vezérigazgató. Párizs Orly repülőtéren szállnak majd le, és a legújabb gépeikkel teszik meg az utat.

Váradi arról is beszélt, hogy hat új célállomásra repülnek a nyártól: Brassóba, Brüsszelbe, Bukarestbe, Jerevánba és Valenciába. A hatodik helyszín Stuttgart, ahol a magyar fociválogatott két Európa-bajnoki meccset is játszik júniusban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!