Mesterséges kómába helyezték a Bordeaux csatárát, aki szombaton összefejelt egy védővel

2024. február 25. – 16:28

Mesterséges kómába helyezték a Bordeaux csatárát, aki szombaton összefejelt egy védővel
Fotó: FC Girondins de Bordeaux / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva


Súlyosan megsérült a hondurasi csatár, Alberth Elis a szombati Bordeaux-Guingamp-focimeccsen. A 28 éves játékos a mérkőzés 40. másodpercében egy keresztlabdára felugorva úgy összefejelt a Guingamp védőjével, Donatien Gomisszal, hogy elvesztette az eszméletét. Gomis nem sérült meg súlyosabban, Elist viszont több percig tartó ápolás után kórházba szállították.

A francia és a hondurasi sajtó információi szerint a csatárt mesterséges kómába helyezték, és szombat este sikeres műtéten esett át. Vasárnap a Bordeaux is megerősítette ezeket az információkat. Ellist azóta is kórházban kezelik, ám az orvosok pillanatnyilag nem tudnak információt adni a játékos felépülésével kapcsolatban.

A La Panterita (Kis Párduc) becenevű Elis 2020-ban költözött Európába, a portugál Boavistához csatlakozva, onnan igazolta 2021-ben a Bordeaux. 2014 óta 64-szer játszott a hondurasi válogatottban, 13 gólt szerzett.

A szombati eset kapcsán újra felmerült, hogy valamit kezdeni kellene a sportágnak a fejsérülésekkel. Az elmúlt szezon 800 profi mérkőzésén 25 fejsérülés történt Franciaországban, míg az idei szezonban ez az ötödik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!