Kikapott a Fradi Athénban, az Olympiakosz 1-0-ra nyert a Konferencia-ligában

2024. február 15. – 20:45

Kikapott a Fradi Athénban, az Olympiakosz 1-0-ra nyert a Konferencia-ligában

Másolás

Vágólapra másolva

Vereséggel kezdte tavaszi kupaszereplését a Ferencváros a görög Olympiakosz stadionjában. A marokkói el-Kabi szerezte a hazai csapat győztes gólját. A jövő csütörtökön jön a visszavágó.

A harmadik számú kupasorozat, a Konferencia-liga playoffjában, vagyis a nyolcaddöntőbe jutásért lépett pályára a magyar bajnok Ferencváros a görög rekordbajnok, az Olympiakosz otthonában. A Fradi jó formában várta a találkozót, a magyar bajnokságban sorra nyerte a meccseit, a görögöknél volt egy edzőváltás az elmúlt napokban, a spanyol José Luis Mendilibart nevezték ki, aki tavaly a Sevillával Budapesten nyerte meg az Európa-ligát.

Jól kezdett a két magyar válogatott játékossal, Dibusz Dénessel és Varga Barnabással felálló magyar csapat: Abu Fani ívelése után Varga Barnabás kilenc méterről gyönyörűen fejelt a jobb alsó sarokba. A visszajátszás igazolta, hajszállal volt lesen a csatár, így a gólt a videózás után elvették. Aktívabb volt a félidő első felében a Ferencváros, a 24. percben az előre lopakodó Ramírez lövésénél nagy védésre volt szüksége Paszkalakisz kapusnak. A 32. percben Dibusz még nagyobb bravúrt mutatott be, amikor Alekszandropulosz fejesénél a bal alsóba érkező labdát reflexmozdulattal kiütötte.

Volt még két veszélyes pontrúgás az első 45 percben mindkét oldalon. A hazaiak egyik legjobbja, Fortunisz végezte el jobb helyről, 20 méterről, de a labdája megpattant a sorfalon, és szögletre ment. Abu Fani távolabbról vette célba a kaput, de Paszkalakisz ezúttal is a helyén volt.

A második félidő elején a Fradinál volt többet a labda, de a görögök védelme magabiztosan állt a lábán. Kevés elképzelés volt az Olympiakosz játékában, amikor veszélyes helyzetet alakíthattak volna ki, mindig becsúszott egy hiba.

A 65. perc után viszont érezhetően átvették a játék irányítását, ebben a cserék is közrejátszottak.

Nem voltak nagy nyomás alatt a zöld-fehérek, de már nyilvánvalóan az Olympiakosz dominált. Ennek első jeleként a 74. percben ismét Dibusznak kellett védenie, João Carvalho beadása után ütötte szögletre a labdát.

A 80. percben el-Kabi kapott jó indítást, lefordult a védőjéről, 14 méterről laposan lőtt, és Dibusz remek vetődéssel ütötte ki a labdát. A 83. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat. Fortunisz forgatta ki a labdát a jobb oldalra középről, onnan Rodinei beadta, Besic és Wingo közt elment a labda, el-Kabinak sem jött lábra, de maga elé tette, és két méterről a kapuba passzolta. A marokkói csatár ebben a szezonban a klub legeredményesebb játékosa, ezúttal is igazolta jó formáját.

A visszavágó a jövő héten lesz, koncentráltabb játékkal, lényegesen kevesebb hibával a Fradinak lehetnek győzelmi és továbbjutási esélyei. Az FTC elhalasztotta a hétvégi, Diósgyőr elleni meccsét, hogy a visszavágóra készülhessen.

Olympiakosz–Ferencváros 1–0 (0–0)
Pireusz, Karaiszkakisz Stadion, 31 ezer néző, v.: Glenn Nyberg (svéd)
gólszerző: el-Kabi (83.)
sárga lap: Alekszandropulosz (51.), Carmo (59.), illetve Makreckis (37.), Wingo (77.), Ben Romdhane (90.)
Olympiakosz: Paszkalakisz – Rodinei, Ntoi, Carmo, Ortega – Carvalho (Jovetić, 78.), Alekszandropulosz (Horta, 62.), Hezze – Fortunisz (Iborra, 92.), el-Kabi (el-Arabi, 92.), Maszurasz (Podence, 62.)
Ferencvárosi TC: Dibusz – Wingo, Cissé, S. Mmaee, Ramírez – Makreckis, Maiga – Zachariassen, Abu Fani (Besic, 82.), Marquinhos (Ben Romdhane, 75.) – Varga B. (Pesic, 75.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!