A női 4x200 méteres gyorsváltó is indulhat a párizsi olimpián

2024. február 15. – 09:35

Másolás

Vágólapra másolva

A dohai világbajnokság medencés úszóversenyeinek csütörtök délelőtti programjában eldőlt, hogy a magyar női 4x200 méteres gyorsváltó indulhat a párizsi olimpián. Az ötkarikás kvótákat a Fukuokában rendezett tavalyi vb-n és az itt úszott idők alapján osztották el – a Japánban dobogósok részvétele már biztos volt.

A magyar női stafétának az előfutam előtt sem igazán kellett izgulnia, mivel a hetedik legjobb idővel rendelkezett az előző vb-ről, összesítésben pedig a legjobb 16 váltó került be az ötkarikás mezőnybe.

Az összeállítás ugyanaz volt, mint Fukuokában, ahol az Ábrahám Lilla Minna, Molnár Dóra, Késely Ajna, Pádár Nikolett összeállítású négyes a hetedik helyen végzett (7:54.65). Ezt az időt a dohai első futamban egyetlen staféta sem tudta túlszárnyalni, így már ekkor biztossá volt az olimpiai szereplés.

A fiatal négyes végül 7:57.46 másodperccel futamában a harmadik lett, összesítésben pedig az ötödik idővel bekerült az esti fináléba. A dohai világbajnokság úszóversenyeinek múlt vasárnapi nyitányán a 4x100-as férfi és női gyorsváltó olimpiai részvétele is biztossá vált. A 4x200 méteres női gyorsváltó magyar idő szerint 19.07-kor úszik a fináléban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!