Embertelenül kitömte az Arsenal a West Hamet

2024. február 11. – 18:38

Másolás

Vágólapra másolva

Elég nagy verést kapott saját otthonában a West Ham az angol focibajnokság aktuális fordulójában: az Arsenal hat gólt vágott nekik. Ez édes bosszú lehet, az Arsenal ebben a szezonban már kétszer kikapott a városi riválistól.

Mikel Arteta csapata gyakorlatilag az első félidő végére eldöntötte a meccset, miután William Saliba, Bukayo Saka, Gabriel és Leandro Trossard is betaláltak. A második játékrészben Saka szórt még egy gólt, a végeredményt pedig – a West Hamet is megjárt – Declan Rice állította be. A 71 százalékos labdabirtoklás is jelezte, a West Ham mintha a pályán se lett volna.

Az Arsenal győzelmével tapad a Premier League élmezőnyéhez. A bajnokságot a Liverpool vezeti 54 ponttal, mögötte pedig az 52-52 ponttal álló Manchester City és Arsenal jön. A West Ham jelenleg a nyolcadik, őket egyébként az ESPN cikke szerint 1963 óta nem tömték ki ennyire, akkor a Blackburn páholta el a csapatot 8:2-re. Jellemző, hogy félidőre a hazai közönség jó része hazament.

Egy másik érdekes találkozó is lezajlott a PL-játéknapon: az Aston Villa a Manchester Unitedet fogadta, és a számok tükrében aránylag uralta a meccset. Egy számadatban azért jobb volt a Manchester: a gólokéban, ugyanis 1:2-re nyerni tudott. Rasmus Højlund nyitott egy 17. percbeli manchesteri góllal, nettó 50 perccel később Douglas Luiz egyenlített. A győztes gólt a skót Scott McTominay (aki várhatóan a nyári Eb-n a magyar válogatott ellen is pályára lép majd) szerezte a 86. percben. A tabellán az Aston Villa jelenleg az ötödik, a ManUnited a hatodik, ellenben 8 ponttal lemaradva a Villa mögött.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!